Stegte grøntsager med camembertfondue
- 6 Personer
Det skal du bruge:
3 stk. | søde kartofler (800 g i alt) |
3 stk. | peberfrugter i forskellige farver |
3 fed | hvidløg |
3 stk. | løg i forskellige farver |
250 g | camembert |
1 stk. | fransk baguette |
0.5 bundt | basilikum (15 g) |
Basisfødevarer
- | olivenolie |
- | rødvinseddike |
- | havsalt |
- | sort peber |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 200 °C. Skrub de søde kartofler, og skær dem i skiver på 1½ cm. Fjern kernerne fra peberfrugterne, og skær dem i store stykker. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Bland det hele sammen i en stor bradepande med 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. rødvinseddike og et nip havsalt og sort peber.
-
2Lad skallen blive på løgene, og skær dem midtover. Læg dem med skærefladerne nedad direkte på ovnristen, og sæt bradepanden med grøntsagerne nedenunder. Bag det i 45 minutter.
-
3Tag bradepanden ud af ovnen, brug en tang, og flyt løgene over på et skærebræt. Pil dem, bræk dem i mindre stykker, og bland dem i grøntsagerne.
-
4Skær skorpen af oversiden på camemberten, men lad en kant på 1 cm være tilbage hele vejen rundt. Lav plads til osten midt i bradepanden, dryp den med lidt olivenolie, krydr med sort peber, og sæt bradepanden i ovnen i yderligere 10 minutter. Læg baguetten ved siden af bradepanden, og varm den op. Pluk basilikumbladene over, og server!