Citron crème brûlée
Det skal du bruge:
12 stk | tilberedningstid: 5 timer
- 6 citroner
- ½ vaniljestang
- 50 g sukker
- 5 æggeblommer
- 1 dl mælk
- 3 dl fløde
- 2 spsk citronsaft
- Revet skal fra 1 citron
Topping:
- Sukker
- Frisk citronmelisse
Sådan gør du:
- Halvér citronerne på langs, og skær derefter kødet ud med en ske, så skallen danner en skål. Sørg for at komme godt ud i kanterne, så alt citronkødet kommer med. Gem citronkødet til senere.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem stangen. Bland kornene med sukkeret, og pisk luftigt sammen med æggeblommerne.
- Kom mælk, fløde, citronsaft og -skal i en gryde, og varm op. Tag gryden af varmen, når elementerne begynder at boble op.
- Hæld den varme fløde i de piskede æg. Rør undervejs. Kom derefter den piskede creme tilbage i gryden, og varm den op til 80 grader.
- Fordel cremen ud i citronskålene, anret dem i et ildfast fad og sæt dem på køl i 30 minutter.
- Forvarm imens din ovn til 120 grader (almindelig ovn).
- Kom vand i fadet med citroner, så det dækker halvdelen af citronskålene. Kom dem i ovnen i cirka 55 minutter, indtil cremen har sat sig. Cremen er færdig, når den er blød og blævrende som budding.
- Kom derefter din crème brûlée på køl i 3 timer – tjek gerne til dem undervejs.
- Inden servering drysses desserten med sukker, hvorefter sukkeret hurtigt brændes gylden med en gasbrænder. Dekorér desserterne med frisk citronmelisse.