Ærterisotto med råstegte ærter og ristede hasselnødder
AFTENSMAD

Ærterisotto med råstegte ærter og ristede hasselnødder

Retten kan laves med frosne ærter. Husk, at de ikke skal koge i 2 minutter i den varme bouillon, men bare direkte i blenderen, hvor du hælder den varme bouillon over. Opskriften er fra Nikolaj Kirks kogebog Spis. Grønt. Nemt. Nu. – Grønne opskrifter fra 4. th
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Det skal du bruge:

1 l grøntsags boullion
400 g ærter, bælgede
1 citron
2 
skalotteløg
4 spsk. olivenolie
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1 dl ricotta
- salt og sort peber
50 g smør

Til servering:

50 g hasselnødder, afskallede og ristede
1 håndfuld ærteskud
- håndfuld parmesan, til at rive over

Sådan gør du

  1. 1
    Bring grøntsagsbouillonen i kog i en gryde. Hæld halvdelen af de bælgede ærter i, og lad dem koge i små 2 minutter
  2. 2
    Flyt så ærterne over i en blender med ca. en fjerdedel af grøntsagsbouillonen, og blend det til en grøn, glat ærtepuré. Pas på, at det ikke sprøjter ud over det hele, når du som her blender varme ting. Tilsæt lidt citronsaft
  3. 3
    Pil skalotteløget, snit det fint, og kom det i en gryde sammen med lidt olivenolie. Sautér det, indtil det er klart. Tilsæt så risene, og varm dem igennem under omrøring
  4. 4
    Nu hældes vinen på og koges næsten væk. Tilsæt så den varme bouillon stille og roligt lidt ad gangen, så risene kan nå at suge den og blive ’kogt’ undervejs, imens du rører, før du tilsætter mere
  5. 5
    Når risene efter ca. 10 minutter er næsten møre, tilsætter du ærtepureen, ricotta og revet parmesan. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Se, om du evt. skal justere smagen med lidt citronsaft, alt efter hvor søde ærterne er. Rør godt sammen
  6. 6
    Varm en pande godt op uden fedtstof, og hæld de resterende ærter på. Steg dem, så de bliver råstegte. De skal nærmest danse og hoppe på panden, så de rynker let og tager farve. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen, og tilsæt lidt god olivenolie og lidt citronsaft
  7. 7
    Rør nu kolde smørklumper i risottoen. Fordel en god portion risotto på fire tallerkner med stegte ærter, knuste hasselnødder og ærteskud på toppen. Riv frisk parmesan udover, og spis