Citronis med hvid chokolade og pistace

Frisk og syrlig flødeis med knasende stykker hvid chokolade og smukke grønne pistacienødder.
Citronis med hvid chokolade og pistace
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk æggeblommer HUSK at gemme hviderne til guf
0.5 vaniljestang, kornene Brug halvdelen af stangens korn
2 spsk. sukker
0.5 stk. citron – saft og skal Brug halvdelen af citronen
3 spsk. lemoncurd Citronmarmelade kan også bruges
50 g hvid chokolade, finthakket
20 g pistacienød, usaltet Skal hakkes inden brug
2 dl. coop piskefløde

Guf

2 æggehvider
2 spsk. rørsukker
2 spsk. flormelis

Pynt

- pistacienødder
- marengs, f.eks. kys eller marengsreder Knuses udover retten

Sådan gør du

  1. 1.Pisk æggeblommerne sammen med vanilje og sukker, til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min. Rør citronsaft og -skal i sammen med lemoncurd. Vend chokolade og nødderne i.   
  2. 2.Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke ensartet, blød og cremet.  
  3. 3.Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra citron.  
  4. 4.Hæld isen i små forme, og sæt dem i fryseren ca. 3-4 timer inden servering.   
  5. 5.Guf: Pisk æggehviderne til skum. Drys sukker og flormelis i, og pisk, indtil skummet er tykt og blankt.  
  6. 6.Server citronisen med en klat guf og et drys pistacienødder.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #dessert