Citronis med hvid chokolade og pistace
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | æggeblommer HUSK at gemme hviderne til guf |
0.5 | vaniljestang, kornene Brug halvdelen af stangens korn |
2 spsk. | sukker |
0.5 stk. | citron – saft og skal Brug halvdelen af citronen |
3 spsk. | lemoncurd Citronmarmelade kan også bruges |
50 g | hvid chokolade, finthakket |
20 g | pistacienød, usaltet Skal hakkes inden brug |
2 dl. | coop piskefløde |
Guf
2 | æggehvider |
2 spsk. | rørsukker |
2 spsk. | flormelis |
Pynt
- | pistacienødder |
- | marengs, f.eks. kys eller marengsreder Knuses udover retten |
Sådan gør du
-
1Pisk æggeblommerne sammen med vanilje og sukker, til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min. Rør citronsaft og -skal i sammen med lemoncurd. Vend chokolade og nødderne i.
-
2Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke ensartet, blød og cremet.
-
3Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra citron.
-
4Hæld isen i små forme, og sæt dem i fryseren ca. 3-4 timer inden servering.
-
5Guf: Pisk æggehviderne til skum. Drys sukker og flormelis i, og pisk, indtil skummet er tykt og blankt.
-
6Server citronisen med en klat guf og et drys pistacienødder.