Citronis med hvid chokolade og pistace
DESSERT

Citronis med hvid chokolade og pistace

Frisk og syrlig flødeis med knasende stykker hvid chokolade og smukke grønne pistacienødder.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. æggeblommer HUSK at gemme hviderne til guf
0.5 vaniljestang, kornene Brug halvdelen af stangens korn
2 spsk. sukker
0.5 stk. citron – saft og skal Brug halvdelen af citronen
3 spsk. lemoncurd Citronmarmelade kan også bruges
50 g hvid chokolade, finthakket
20 g pistacienød, usaltet Skal hakkes inden brug
2 dl. coop piskefløde

Guf

2 æggehvider
2 spsk. rørsukker
2 spsk. flormelis

Pynt

- pistacienødder
- marengs, f.eks. kys eller marengsreder Knuses udover retten

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk æggeblommerne sammen med vanilje og sukker, til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min. Rør citronsaft og -skal i sammen med lemoncurd. Vend chokolade og nødderne i.   
  2. 2
    Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke ensartet, blød og cremet.  
  3. 3
    Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra citron.  
  4. 4
    Hæld isen i små forme, og sæt dem i fryseren ca. 3-4 timer inden servering.   
  5. 5
    Guf: Pisk æggehviderne til skum. Drys sukker og flormelis i, og pisk, indtil skummet er tykt og blankt.  
  6. 6
    Server citronisen med en klat guf og et drys pistacienødder.