Stegte majskorn, tomat og polenta
AFTENSMAD

Stegte majskorn, tomat og polenta

Det kan være en fordel at bruge noget af kogevandet fra majskolberne til at lave polenta med. Jeg bruger ofte ½ liter kogevand sammen med frisk koldt vand. Kogevandet tilføjer sødme og er mættet, og det giver polentaen en god dybde. Men husk altid at smage på kogevandet først: Hvis det virker for bittert, bør det ikke bruges! Opskriften er fra Nikolaj Kirks kogebog Spis. Grønt. Nemt. Nu. – Grønne opskrifter fra 4. th
  • 4 Personer
  • 55 Minutes

Det skal du bruge:

2 fed hvidløg
8 flasketomater , aflange
3 majskolber, alt efter størrelse
4 spsk. olivenolie
- salt og sort peber
1 tsk. røget paprika
1 citron
4 kviste timian
0.5 dl ristede solsikkekerner
1 håndfuld spise blomster til pynt, f.eks. solsikkekronblade eller stedmoderblomst

Polenta:

1 l vand
1 dl hvidvin
4 dl polenta, instant
100 g parmesan
3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Pil hvidløgsfeddene, og riv dem fint. Halvér tomaterne, og sæt dem til side. Forbered majskolberne ved at fjerne blade og fibre
  2. 2
    Bring en stor gryde vand med salt i kog. Kom majskolberne i, og kog dem i 3-4 minutter ved moderat varme. Sluk for varmen, og lad dem trække i 5 minutter i vandet. Tag dem op, og lad dem køle let af, før du skærer majskornene af
  3. 3
    Opvarm en stor pande med olivenolie. Steg majsene let gyldne. Krydr med salt og peber, og læg de stegte majs i en skål
  4. 4
    Kom lidt olie på panden igen, og tilføj tomater og revet hvidløg. Steg det langsomt, og lad tomaterne karamellisere. Krydr med salt, peber og røget paprika. Riv lidt af den gule citronskal fint udover, og dryp citronsaften i
  5. 5
    Kog 1 liter vand op med hvidvinen i en gryde. Tilsæt lidt salt. Kom polentaen i, og pisk det godt igennem
  6. 6
    Tilsæt revet parmesan og olivenolie, og pisk, indtil blandingen er luftig og varm. Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt
  7. 7
    Bland de stegte majs med tomater og plukket timian. Kom majs og tomater over på et varmt fad, og drys med solsikkekerner og blomster. Servér den luftige polenta i en skål ved siden af