Tomatgalette med burrata og rosmarin
FROKOST

Tomatgalette med burrata og rosmarin

Denne udsøgte ret, der også kan spises kold, kan virke svær, men det er den faktisk ikke. Når dejen først er lavet, går det derudad. Hemmeligheden er at rulle dejen tyndt nok ud, så den efter bagning fremstår elegant og let med sin tynde krumme. Opskriften er fra Nikolaj Kirks kogebog Spis. Grønt. Nemt. Nu. – Grønne opskrifter fra 4. th
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

1.5 dl fuldkornshvedemel
2 dl varmt vand
2 spsk. olivenolie
0.5 dl Yoghurt , natural
1 æggeblomme
2 tsk. Nigellafrø, til pynt

Til fyldet:

700 g tomater (I forskellige farver og former)
5 fed hvidløg
1 spsk. dijonsennep med frø
1 Burrata
2 kviste frisk rosmarin
1 spsk. ristede pinjekerner
2 tsk. æblecidereddike
2 tsk. olivenolie
- salt og nykværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175 grader
  2. 2
    Kom mel, vand, olivenolie og yoghurt i en skål, og ælt det sammen i hænderne, til du opnår en sammenhængende dej. Lad dejen hvile på køl i ca. 20 minutter
  3. 3
    Imens kan du skære tomaterne i halve og skiver og dele hvidløgsfed (stadig med skal) i skiver på langs
  4. 4
    Rul dejen ud til en rund 2 cm tyk plade med en diameter på 30 cm – det gøres lettest mellem to stykker bagepapir. Læg dejpladen på en bageplade med bagepapir.
  5. 5
    Fordel sennep jævnt over dejen undtagen de yderste ca. 2 cm hele vejen rundt langs kanten, så du senere kan folde den op omkring fyldet
  6. 6
    Smuldr derefter halvdelen af burrataen udover sammen med halvdelen af hvidløgsskiverne og fintplukket rosmarin. Arranger tomatskiverne på toppen – leg gerne med deres farver og størrelser, så de dækker dejen på en varieret måde
  7. 7
    Tilføj resten af hvidløgsfeddene og burrataen samt pinjekerner. Dryp med æblecidereddike og olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber
  8. 8
    Fold den tomme kant på dejen ind over fyldet for at danne en rund tærte. Pensl dejkanten med æggeblomme, og drys med nigellafrø
  9. 9
    Bag galetten i den varme ovn i 40-45 minutter, til kanten er gylden. Tag galetten ud af ovnen, og lad den stå i 10 minutter før servering.
  10. 10
    Når den tages ud, vil den være fyldt med tomatsaft, som vil blive absorberet i dejen. Det er derfor vigtigt lige at lade den trække lidt.
  11. 11
    Drys med lidt salt og peber, pynt med det sidste friske rosmarin, og servér tærten.