Grillet sommergrønt med hummus og urter
FROKOST

Grillet sommergrønt med hummus og urter

Hummus er fantastisk. Jeg foretrækker masser af syre fra citron og intens smag fra spidskommen og hvidløg. Det er helt op til dig, hvor voldsomt din hummus skal smage. Det eneste vigtige er at smage den godt til. Opskriften er fra Nikolaj Kirks kogebog Spis. Grønt. Nemt. Nu. – Grønne opskrifter fra 4. th
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

4 gulerødder
4 jordskokker
3 små porrer
5 mindre kartofler
4 spsk. olivenolie
- Salt og kværnet peber
- Blandede krydderurter, f.eks. persille, salvie eller rosmarin
1 håndfuld Skovsyre

Hummus:

400 g Kogte kikærter (180 g tørrede)
- Salt og kværnet peber
2 fed hvidløg
- Saft fra 1 citron
3 spsk. Tahin
1.5 tsk. spidskommen
0.5 dl olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl, vask og skrub alle rodfrugterne grundigt. Skær dem i grove stykker, gerne på langs for at få så meget grilloverflade som muligt
  2. 2
    Vend dem med olivenolie, salt og friskkværnet peber, og lad dem trække, mens du laver hummussen
  3. 3
    Kom de kogte kikærter i en foodprocessor eller blender, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber
  4. 4
    Pil og knus hvidløgsfeddene, og tilsæt dem sammen med citronsaft, tahin og spidskommen. Tilsæt en smule vand, ca. 1 dl, og blend, til du opnår en jævn konsistens
  5. 5
    Når hummussen er ensartet, kan du tilsætte olivenolie og blende i et par sekunder mere. Smag til med ekstra tahin, citron, salt eller peber, så den får den ønskede smagsfylde. Hæld hummussen over i en skål
  6. 6
    Varm en grillpande op, eller brug en grill i haven. Når panden er godt varm, placerer du rodfrugterne på den og griller dem, indtil de er møre og har fået farve på alle sider. Dette kan tage lidt tid, da de skal være sprøde og møre uden at blive brændte
  7. 7
    I de sidste sekunder tilsætter du krydderurterne, så de grilles let og bliver sprøde. Tag grøntsagerne af varmen, og krydr dem med salt, peber og presset citron
  8. 8
    Anret grøntsagerne på et fad med hummus ved siden af. Drys de grillede krydderurter over hele retten sammen med plukket skov­syre for at få ekstra smag og farve