Vælg det rigtige rugbrød: Guide til 6 stykker med hverdag
135 år
Mindst så gammel er madpakken. I et hulrum i Glaskabinettet på Rosenborg Slot glemte en arbejder i august 1886 sin madpakke bestående af to skiver rugbrød med margarine pakket ind i avisen Socialdemokraten. I 1900-tallet blev det almindeligt med pålæg på rugbrødet.
Frø gør rugbrød federe
Solsikkerugbrød er blandt de rugbrød, der indeholder mest fedt. Det skyldes et højt indhold af frø og kerner. Frø og kerner indeholder fra naturens side mange fedtstoffer. På supermarkedets hylder er det muligt at finde rugbrød med et fedtindhold på omkring 1%
Se 6 forskellige slags solsikkerugbrød i skemaet herunder
1 ud af 13
danskere spiser rugbrød til aftensmad på en gennemsnitlig dag. Københavnerne adskiller sig fra resten af danskerne ved oftere at spise rugbrød til aften, men sjældnere til frokost.
Vidste du, at…
... rugbrød på en måde grundlagde Coop? I 1866 blev Danmarks første levedygtige brugsforening grundlagt i Thisted af pastor Sonne. Målet var at sikre ordentlige varer til rimelige priser til brugsforeningens medlemmer – blandt andet ved at bryde købmændenes monopol. En af de allerførste varer på hylden var rugbrød.
75 gram fuldkorn hver dag
»Spis mad med fuldkorn.« Sådan lyder et af de officielle kostråd, og det anbefales, at du spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen. 75 gram svarer til 2 dl havregryn og 1 skive rugbrød – eller 5 skriver rugbrød, hvis du ikke spiser andre fuldkornsprodukter den dag. En kost rig på fuldkorn er med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, diabetes og nogle former for kræft.