8 slags toiletpapir: Find det billigste, det tykkeste og de længste ruller

En dansker bruger 1 rulle toiletpapir om ugen, mindst. Skal du finde de bedste eller de billigste ruller, kan det svare sig at se på kiloprisen i stedet for prisen på pakken

Kig efter kiloprisen

En rulle er ikke bare en rulle. Hvis du vil have den bedste måde at sammenligne prisen på, når du køber toiletpapir, skal du sammenligne kiloprisen, som skal oplyses på prisskiltet. For hvad er det værd at få dobbelt så mange ruller, hvis de ikke engang suger halvt så godt?

Bonusinfo: Jo tungere toiletpapiret er pr. stykke, jo bedre er sugeevnen.

Hvidt eller ikke hvidt?

I Sverige skal toiletpapir helst se så naturligt ud som muligt, og derfor er svensk toiletpapir ofte mere gråt end det danske, men hvidt toiletpapir kan sagtens være miljøvenligt. I dansk toiletpapir bruges ofte fibre fra genbrugspapir. Fibrene er vasket med en slags vaskemiddel og herefter bleget med brintoverilte eller ozon. Begge metoder er miljøvenlige – brintoverilte nedbrydes til vand og ilt.

Over eller under – der er en rigtig måde at hænge toiletrullen på!

Skal enden af toiletrullen hænge hen over rullen eller på undersiden af rullen og ind mod væggen? 2 ud af 3 foretrækker, at papiret hænger over rullen, mens 1 ud af 3 vil have papiret på undersiden – og flertallet har ret. På den patentansøgning, der blev indleveret i 1891 og omhandlede toiletruller, er rullen afbildet med papiret hængende over rullen. Flere hygiejneeksperter har også peget på, at det umiddelbart er den mest hygiejniske løsning.

Huller gør toiletpapiret blødt

På papirfabrikkerne bliver toiletpapiret udstyret med mønstre eller små huller. Selvom mønstrene kan virke overflødige, er det netop mønstrene, der er en af hemmelighederne bag blødheden. Ud over at øge blødheden betyder prægningen også, at papiret holder bedre på vandmolekyler, hvilket forbedrer sugeevnen.

Læs mere om