Redaktionen anbefaler






Har du en grillstarter, gør den det super nemt at tænde op i grillen. Men der findes også andre metoder til at tænde op i dine grillkul.
Til dig, der tænker på miljø og sundhed og har en god portion tålmodighed. Prøv den miljøvenlige måde – fordi der er andet end optændingsblokke, der kan brænde.
Fordel: Du skåner miljøet for optændingsvæske og -blokke og tænder op helt uden paraffin, der er en miljøgift, hvis det er baseret på terpentin eller petroleum.
Anvend elektrisk grillstarter til at få gang i dine kul.
Fordel: Metoden er tilladt på altaner. Husk dog, at der altid skal være åbent på mindst en langside, når du griller på altanen – samt at din boligforening eller ejerforening kan have lavet mere strikse regler.
Er du træt af smart grilludstyr, er denne metode måske noget for dig, hvor kullene bliver i posen.
Fordel: Du slipper for at skaffe dig af med posen.
Metoden for dig, der har udstyr og styr på tingene – brug en almindelig grillstarter.
Fordel: Metoden er let at bruge og virker altid. Og grillstartere koster ikke alverden at anskaffe.
Samme metode som ovenfor med grillstarter, men i stedet for at bruge aviser eller optændingsblokke, bruger vi sprit. Sprit (og også spritdampe) er meget letantændeligt, og der kan opstå stikflammer. Denne metode kræver derfor forsigtighed.
Fordel: Du har sprit i huset, og det holder en god, stabil temperatur under dine kul. Vær dog
Metoden for dig, der gerne vil se lidt vild ud, når du tænder op i grillen - brug en ukrudtsbrænder.
Fordel: Det går temmelig hurtigt.
Artiklen er bragt første gang på samvirke.dk i 2009 og opdateret i maj 2015, samt juli 2020.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10