Grillguruens tips: Brug de rigtige grillkul

Grillkul er ikke bare grillkul. Nogle grillkul er bedre til høj varme – andre er klar til at grille efter få minutter. Johnny Larsen, der står bag sitet grillguru.dk, bruger 3 forskellige slags grillkul og briketter, når han griller.

2 paller kul om året - her er ekspertens råd

Grillkul er ikke bare grillkul. Nogle grillkul er gode, når du skal grille bestemte ting - andre har andre fordele.

I løbet af 1 år bruger Johnny Larsen, der griller i internationale konkurrencer og står bag sitet grillguru.dk, 2 europaller med grillkul. Herudover har han en lille beholdning af briketter, som han bruger på en lille grill, der er nem at transportere. Briketterne gør også, at grillen hurtigt kan bruges. 

Lette, amerikanske kul

Amerikanske grillkul

Du kan kende kullene på den lidt klikkende lyd og de mindre stykker


De lidt lette, amerikanske grillkul kan kendes på de små stykker og den lidt klikkende lyd, kullene giver, når du har tændt op i grillen. Grillkullene er stabile, når det gælder varmen.

Johnny Larsen foretrækker disse kul, når han skal grille i lidt længere tid ved lavere temperaturer. Det kan for eksempel være bagning af brød. Kullene er også fantastiske til spare ribs - og giver en god aromatisk smag. 

Argentinske grillkul

Argentinske kul

Kullene fra Argentina er tungere end de amerikanske.


De store stykker grillkul er fra Argentina. Deres vægt er næsten 3 gange højere end de amerikanske kul og er især velegnet, når man skal have en høj, konstant temperatur i grillen. Johnny Larsen bruger især de argentinske kul til bøffer og steaks. 

Briketter af sammenpresset kokosskal

Sammenpresset kokosskal grillkul

1-2-3 så er du klar til at grille.


De runde grillkul er lavet af sammenpresset kokosskal. Når grillkullene er tændt, tager det kun 1-2 minutter, før de er klar og maden kan lægges på. De er især gode, hvis man er sulten og hurtigt vil have grillmad.

Johnny Larsen bruger en speciel grill til disse runde kul. Ulempen er, at røgen herfra, godt kan tilføre kødet en lidt "kemisk" smag. Lidt som når man har givet grillen for meget lampeolie, inden den skal tændes. 

Læs mere om