Sådan parterer du en kylling
Ovnstegt hvidløgskylling
1 stor kylling
Marinade:
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. tørret timian
- salt og peber
Sådan gør du:
- Læg hele kyllingen på et skærebræt. Vrid låret ud. Skær igennem, hvor du kan se en fordybning i skindet.
- Del låret i overlår og underlår. Læg låret på brættet og skær underlåret fra det sted, hvor det er bredest.
- Vrid en vinge ud fra skroget, og skær den af, hvor der viser sig en fordybning i skindet.
- Rejs kyllingeskroget på højkant med gumpen op. Skær igennem lige bag brystet, skær uden om evt. knogler
- Skær brystet i fordybningen til to og hvert bryst lige igennem i to stykker, så du har parteret kyllingen i i alt 10 stykker.
- Rør olien med resten af marinaden
- Hæld marinaden over kyllinge-stykkerne og vend rundt
- Sæt kyllingen midt i ovnen og steg i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.