Sådan laver du Turducken

Turducken er meget populært i USA, specielt til Thanksgiving. Opskriften består i al sin enkelhed af en hel kalkun, der er stoppet med fyld og en and, der igen er stoppet med fyld og en kylling. Navnet turducken er en forkortelse og sammenskrivning af det amerikanske turkey (kalkun), duck (and) og chicken (kylling).

Trip, trap, træsko - Kalkun, and, kylling.

Udgangspunktet er fra venstre mod højre; en hel kalkun, en hel and og en hel kylling, som gerne skal ende inde i hinanden.

 

Kalkunen vejede, før slagteren fjernede skroget, 12 kilo.

Anden vejede 3,5 kilo.

Kyllingen vejede 1,3 kilo.

Fyld mellem fjerkræene

Mellem lagene af forskellige fjerkræ, er det vigtigt at have en form for fyld. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Vi har valgt at lave den med en blanding af halverede vindruer, hele svesker, æbler i tern og hakket bacon.

Udbening

Før anden kan komme ind i kalkunen, skal den udbenes. Til det formål bruger man en tynd, skarp kniv, og forsigtigt skærer man skroget fri. Det betyder ikke så meget, hvordan det kommer til at se ud, så længe man bare ender med en and uden skrog, vinger og lårben.

Skroget fjernes

Her kan man se, hvordan skroget i anden langsomt bliver skåret fri fra kødet. Det er vigtigt, at man ikke flækker anden, som det er tilfældet med kalkunen, men sørger for at holde den i ét helt stykke.

Vinger og lår skæres væk

Når skroget er skåret fri, fjerner man vinger og lår ved at skære dem af helt inde, hvor knoglen tidligere fæstede til skroget.

Den udbenede and

Den udbenede and skal gerne ende med at se nogenlunde sådan ud.

Anden ryger ind i kalkunen

Her ligger anden oven på fyldet i kalkunen. Ved siden af ligger kyllingen, hvor skroget også er blevet fjernet, og vinger og lår er blevet skåret væk.

Kylling med bacon uden på og æbler indvendig

Vi valgte at dække kyllingen med bacon og stoppede den med to halverede æbler for at give den lidt smag og fylde.

Kyllingen puttes i anden

Her putter vi kyllingen ind i den udbenede and.

Fyldet fyldes mellem kyllingen og anden

Når kyllingen er på plads inde i anden, sørger vi for, at der også kommer lidt fyld ind for at give noget smag.

Nu skal pakken lukkes

Nu er and og kylling klar til at blive pakket ind i kalkunen. Det sker ved, at man folder begge sider op over anden.

Det er godt med flere hænder

Det kan være en god idé at være et par stykker til at holde kalkunens bryst sammen.

Skrædderarbejde

Herefter skal man sørge for, at kalkunen ikke falder fra hinanden igen. Vi har valgt, at sy bryststykkerne sammen med madsnor. Vi brugte en kraftig fiskekrog og en tang for at skåne fingrene. Alternativt kan man bruge kødnåle til at holde sammen på kalkunen.

Kok og kirurg

Så er brysterne på kalkunen næsten syet sammen.

Den færdige turducken

Så er vores turducken klar til enten at ryge på grillen eller i ovnen. Læg mærke til, hvordan lårene er blevet bundet sammen med garn, og på den måde bliver holdt ind til kalkunen.

Brug en STOR kuglegrill

Hvis vejret er til det, og man har en tilpas stor kuglegrill, er det ikke noget problem at grille kødet. Vi har lagt bacon, et stykke spæk fra en gris og noget fedt fra gumpen hen over brystet på kalkunen for at undgå, at brystkødet bliver for tørt.

Den lange ventetid

Så har vores turducken været på grillen i seks timer. Det er en rigtig god idé med et stegetermometer, da det kan være svært at afgøre, hvorvidt det inderst kød er gennemstegt. Fjerkræ skal gerne være 75 grader varmt, før man sætter tænderne i det.

Åbenbaringen

Her er vores turducken blevet skåret fint op, og man kan se de forskellige lag af fyld og fjerkræ.

Velbekomme

Sådan en skive fylder godt på tallerkenen. Fra venstre kan man se kyllingen med bacon og fyld omkring, dernæst det mørke andekød og til sidst kalkunen. Serveres med rigeligt med drikkelse. Vi var 13 sultne gutter, der satte tænderne i vores turducken - der blev næsten spist op.

 

Velbekomme