Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Kartofler bryder sig hverken om sol eller kulde. De foretrækker mørke, kølige omgivelser, hvor de kan ånde.
Kartofler bliver grønne, hvis de ligger i solen. Det er ikke kun uappetitligt – grønne kartofler indeholder giftstoffet solanin, der giver en mild madforgiftning med dertilhørende ondt i maven. Grønne kartofler har ofte en let bitter smag. Hvis kartoflen har en grøn plet, kan den skæres bort uden fare.
Kartofler holder sig fint i køleskabet, men hvis de udsættes for 3°C eller mindre, omdannes stivelsen i kartoflerne til sukker. Det kan give kartoflerne en sød og vandet smag.
Hvis det er muligt, skal knoldene opbevares mørkt og køligt ved 4-6 °C. De skal have mulighed for at ånde – f.eks. i en papirpose eller en flamingokasse. Hvis temperaturen bliver for høj, risikerer man, at kartoflerne spirer.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10