Sådan opbevarer du kartofler

Hvis du ikke er typen, der graver din egen kartoffelkælder, er det rart med et par gode tips til, hvordan kartoflerne opbevares bedst. Og dem kan du såmænd få lige her.

Kartofler bryder sig hverken om sol eller kulde. De foretrækker mørke, kølige omgivelser, hvor de kan ånde.

Kartofler tåler ikke lys

Kartofler bliver grønne, hvis de ligger i solen. Det er ikke kun uappetitligt – grønne kartofler indeholder giftstoffet solanin, der giver en mild madforgiftning med dertilhørende ondt i maven. Grønne kartofler har ofte en let bitter smag. Hvis kartoflen har en grøn plet, kan den skæres bort uden fare.

Knolden må ikke fryse

Kartofler holder sig fint i køleskabet, men hvis de udsættes for 3°C eller mindre, omdannes stivelsen i kartoflerne til sukker. Det kan give kartoflerne en sød og vandet smag.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mørkt, svalt og luftigt

Hvis det er muligt, skal knoldene opbevares mørkt og køligt ved 4-6 °C. De skal have mulighed for at ånde – f.eks. i en papirpose eller en flamingokasse. Hvis temperaturen bliver for høj, risikerer man, at kartoflerne spirer.

Læs mere om