Sådan opbevarer du frugt og grønt
Agurker
Agurker er meget kuldefølsomme, og bør ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader, da de risikerer at få kuldeskader. De holder sig bedst, hvis de er pakket ind. Læg dem nederst i grøntsagsskuffen eller uden for køleskabet. Undgå dog at lægge dem samme med tomater, da tomater afgiver meget ethylen-gas, som agurkerne er meget følsomme overfor.
Kartofler
Kartofler bør opbevares koldt i køleskabet, da de lettere spirer ved stuetemperatur. Kartofler skal pakkes ind, så de ikke tørrer ud, men ikke i en for tæt emballage, da de stadig skal have mulighed for at ånde. Derfor er det mest optimale at opbevare kartoflerne i en papirpose.
Porrer
Porre skal opbevares på køl og pakkes ind, for at undgå de tørrer ud. Porrerne tørrer hurtigere ud, hvis de bliver opbevaret uden for køleskabet. Derudover er der ofte en smule jord på porrerne, hvor bakterier kan udvikle sig bedre under varme forhold. Derudover rådner porrer hurtigere ved stuetemperatur.








