Sådan gør du din gin og tonic helt speciel

Agurk, peberrod, stjerneanis, rosmarin, timian og koriander kan gøre din gin og tonic mere interessant. Hardeep Rehal, der er en af Danmarks mest vindende bartendere, viser, hvordan du fremhæver ginens smag, laver kontrast til smagen eller begge dele. Få også 6 gin og tonic-variationer.
Gin og tonic i glas

Et af trickene til at gøre din gin og tonic speciel er at lave en kontrast til ginnens smag.

Kig på flasken eller smag

Al gin har en grundsmag af enebær, men i nogle ginner dominerer smagen af enebær mere end i andre. Både mængden og produktionsmetoden kan frembringe den stærkere enebærsmag. Ud over enebær er gin under produktionen tilsat krydderier, urter og frugter, som under en fælles betegnelse kaldes botanicals. 

Botanicals – altså de tilsatte urter, krydderier og frugter - er forskellige fra gin til gin og giver hver gin dens unikke smag og karakter. Kig på din gin og læs, om der er en liste med botanicals, der er tilsat flasken. Det er ikke sikkert, at alle ingredienser er opgivet på flasken, men producenten kan have angivet de få, der definerer ginen. 

I Hendricks gin er der for eksempel agurk ud over de sædvanlige krydderier, der karakteriserer gin, og det fremgår af markedsføringen. Tanqueray no Ten bruger hele citrusfrugter frem for skallerne, som ellers er sædvane i ginproduktion, og har tilføjet kamilleblomst. Det fremgår også af flasken.

Prøv 6 gin og tonic-variationer

 

  1. Tanqueray no Ten med grapefrugt og koriander
  2. Tanqueray no Ten med pomelo og timian
  3. Hendricks med agurk og peberrod
  4. Hendricks med cornichoner og rosa peber
  5. Beefeater med lakridsrod og blåbær
  6. Beefeater med frisk fennikel og jordbær

 

Mange producenter viser ikke en liste over deres botanicals på flasken. Her må du smage dig frem. Smag enten på den rene gin eller smag den med en tonic, der ikke er sød. Du kan bruge tonicen Fever tree.

Sådan fremhæver du ginens smag

Ligesom når du laver mad, kan du vælge garniture til din gin og tonic. Du kan gå frem efter to forskellige metoder. Den ene metode er at fremhæve den smag, der allerede er i ginen. Hendricks smager lidt af agurk. En ekstra skive agurk i kan fremhæve smagen. Du kan også bruge drueagurk eller putte cornichoner i. Tanqueray no Ten smager meget af grapefrugt og kamille. Her kan du komme det i. 

Hvis du har mod på mere eventyr, kan du vælge smage, der er beslægtede med de smage, der er. I Hendricks, der smager af agurk, kan du bruge drueagurk eller cornichoner. 

I Tanqueray no Ten, der smager af grapefrugt og kamille, kan du bruge andre citrusfrugter som bergamotte, yuzu, pomelo og så videre. I ginnen Beefeater, der smager meget af lakridsrod, kan du bruge fennikel, anis, stjerneanis med videre, som alle er i slægt med lakridssmagen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan laver du kontrast til ginnens smag

I stedet for at bruge garnituren til at fremhæve den smag, ginnen allerede har, kan du også bruge den til at lave kontrast til smagen. 

I Hendricks kan du komme sort peber eller peberrod i, som giver kontrast til agurken. I Tanqueray no Ten kan du bruge timian, rosmarin eller koriander, som alle står i smagsmæssig kontrast til grapefrugten. I Beefeater kan du bruge jordbær, hindbær og blåbær, som står kontrast til lakridsrod.

Sådan kan du både fremhæve smagen og skabe kontrast.