Mange producenter viser ikke en liste over deres botanicals på flasken. Her må du smage dig frem. Smag enten på den rene gin eller smag den med en tonic, der ikke er sød. Du kan bruge tonicen Fever tree.
Sådan fremhæver du ginens smag
Ligesom når du laver mad, kan du vælge garniture til din gin og tonic. Du kan gå frem efter to forskellige metoder. Den ene metode er at fremhæve den smag, der allerede er i ginen. Hendricks smager lidt af agurk. En ekstra skive agurk i kan fremhæve smagen. Du kan også bruge drueagurk eller putte cornichoner i. Tanqueray no Ten smager meget af grapefrugt og kamille. Her kan du komme det i.
Hvis du har mod på mere eventyr, kan du vælge smage, der er beslægtede med de smage, der er. I Hendricks, der smager af agurk, kan du bruge drueagurk eller cornichoner.
I Tanqueray no Ten, der smager af grapefrugt og kamille, kan du bruge andre citrusfrugter som bergamotte, yuzu, pomelo og så videre. I ginnen Beefeater, der smager meget af lakridsrod, kan du bruge fennikel, anis, stjerneanis med videre, som alle er i slægt med lakridssmagen.
Sådan laver du kontrast til ginnens smag
I stedet for at bruge garnituren til at fremhæve den smag, ginnen allerede har, kan du også bruge den til at lave kontrast til smagen.
I Hendricks kan du komme sort peber eller peberrod i, som giver kontrast til agurken. I Tanqueray no Ten kan du bruge timian, rosmarin eller koriander, som alle står i smagsmæssig kontrast til grapefrugten. I Beefeater kan du bruge jordbær, hindbær og blåbær, som står kontrast til lakridsrod.
Sådan kan du både fremhæve smagen og skabe kontrast.