Sådan bliver du en bedre kæreste - 7 gode råd

Hverdage med fart på kan slide på kærligheden. Her er 7 gode råd, der kan styrke forholdet. Det koster ikke penge og kræver ikke vilde krumspring. Du skal bare gøre dig umage og være bevidst om, hvad du gør.

Tag beslutningen

Det er afgørende at tage en beslutning om at ville være en bedre kæreste og så gøre sig umage, forklarer parråd- giver Katrine Fagerholt: 

»At være en god kæreste og få et godt parforhold kommer ikke af sig selv. Mange går og venter på, at deres kæreste skal gøre noget. Spørg i stedet dig selv om, hvad du kan gøre, så I får det bedre sammen«.

Brug 5 minutter på at tænke tilbage på det skønne

Du ved allerede, hvordan du kan bidrage til, at din kæreste og du har det sjovt og dejligt sammen. Du skal bare grave lidt i hukommelsen.

»Hvornår havde I det allerbedst sammen. Hvad var det, I gjorde? Hvorfor var det så dej-ligt? Hvad gjorde du? Eller hvad var det, I ikke gjorde? Hvordan kan I få mere af det?« spørger Katrine Fagerholt.

Tag din kærestes briller på

Ved du, hvad der gør din kæreste rigtig glad?

Ellers er det tid til at tage din kærestes briller på og undersøge, hvilket kærlighedssprog han eller hun taler. For det kan være vidt forskellige ting, der får os til at føle os elsket. Nogle mennesker føler sig elsket, hvis de bliver kløet på ryggen, eller hvis du laver en kop te til dem, andre bliver lykkelige for en SMS med søde ord og ros eller en gave på en helt almindelig onsdag.

Arranger noget for hinanden

I kan også skiftes til at arrangere en dag, aften eller nogle timer for hinanden en gang om måneden.

»Når vi arrangerer noget for vores partner, viser vi, at vi anstrenger os over for hinanden. Det giver ens partner følelsen af, at man bliver set og er noget særligt.

Det behøver bestemt ikke være en tur til Paris, men kan sagtens være en picnic i nærheden,« siger Katrine Fagerholt.

Reserver tid til at lave sjove ting sammen

Nogle par lever parallelle liv, hvor den ene kommer hjem, når den anden går ud. Især hvis der er børn, kan der være så meget praktik, at parret glemmer at lave de sjove ting sammen.

»Hjemme hos os har vi aftalt, at vi er sammen klokken 17-20 i hverdagene. I de tre timer må man ikke arbejde, købe ind eller tænde fjernsynet. Så gør vi noget sammen; laver mad, hygger os, lægger et puslespil eller danser i stuen. Så venter vi med opvasken, til den ene af os skal putte, og den anden ordner køkkenet. Det fungerer godt for os,« siger Katrine Fagerholt.

Skriv en lykkeliste

»Vi kan have svært ved at huske, hvad det egentlig er, vi godt kan lide at lave sammen. Derfor anbefaler jeg ofte de par, der kommer til mig og får rådgivning, at de skal sætte sig sammen og skrive en seddel med de ting, de godt kan lide at lave sammen.

Så man ikke altid bare tænder for fjernsynet, men finder terninger og yatzy frem, hvis det er det, man kan lide,« siger Katrine Fagerholt.

Giv plads til hinanden

Giv hinanden plads til egne interesser.

Vi skal have lov til at være dem, vi var, da vi mødtes. Selvfølgelig er der nogle praktiske ting, der skal løses. Men gør, hvad du kan, for at det kan lade sig gøre for din partner at komme på tur med vennerne. Måske kan I lave mad i forvejen, så du kan klare at være alene med ungerne. Eller måske kan mormor komme og hjælpe. »Det er vigtigt at give den anden plads, så der ikke skal forhandles hver gang, den ene skal noget. Ellers risikerer man at ende, som mange par gør, hvor den ene pludselig står og siger: Hov hvor blev jeg lige af,« siger Katrine Fagerholt.

Læs mere om