Paprika opskrifter - 20 opskrifter med paprika
Krydderiet paprika er lavet af forskellige slags stødte, tørrede peberfrugter fra plantefamilien Capsicum. Her får du 20 opskrifter, der alle bruger paprika - bl.a. mørbradgryde, krydrede pirogger og gullasch med urter og ris.
Wraps med grillet halloumi, mango og chiliolie
En vegetarisk wrap med masser af knas fra friske grøntsager, letrøget cremet halloumi-ost og et kick fra en chiliolien, der minder om den, man kan dryppe over sin kebab på mellemøstinspirerede restauranter.
Se opskriften
Pulled pork sliders med chilimayo og frisk grønt
En af de mest klassiske måder at servere pulled pork er i en burgerbolle, her laver vi dem i ministørrelse, som sliders, så er de nemmere at spise. Brug gerne en rest pulled pork til at lave retten.
Se opskriften
Lammerack med hvidløg, citron og paprika
Mørbradgryde med paprika, bacon og champignoner
Ristede paprika- og røgmandler
Den røgede og ristede smag klæder de fleste nødder, som udvikler ekstra karakter efter en tur i ovnen. Lav eventuelt din egen nøddeblanding og kom den på glas, når nødderne er kølet ordentligt af.
Se opskriften
Laks marineret med røget paprika, fennikelfrø og bønnepure
Kammuslinger med hvidvin og squash
Grøntsagspaella med sesamyoghurt
Den spanske paella får her en opdatering med masser af grønt og en frisk dressing lavet på yoghurt. Savner du de grillede fisk og rejer, kan du snildt lave dem også og vende i paella'en.
Se opskriften
Gullasch med urter og ris
Ovnstegt kylling med kartofler og aspargessalat
Grillede kartofler med karrysmør og brøndkarse
Krydrede butterdejsstænger
Svensk pølseret
Bagt kartoffel med rejedressing
Fondue
Lad hver gæst få sin egen lille fondue.
Gennemvarm små ildfaste forme i ovnen, hæld varm fondue heri, og server med masser af grønt, kartofler og lidt brød.
Se opskriften
Currywurst - den tyske hotdog
Vi har købt gode ringriderpølser og lavet vores egen karryketchup og håber, at vi nærmer os den ægte tyske udgave. Guten Appetit!
Se opskriften
Sprøde tortillas med krydret kylling
Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien.
Se opskriften
Gullaschsuppe med rodurter
Sprøde kyllingenuggets, bagt græskar og sennepsdip
En nugget er et stykke kylling bagt eller stegt i dej eller som her - i en knasende blanding af cornflakes. En klimavenlig ret med en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Safran-aioli
Denne smukke, gule, safranfyldte aioli smager skønt og skarpt af hvidløg – så brug den som dip til tapas, friskbagt brød eller sprøde fritter.
Se opskriften




















Se, hvad vi ellers skriver om: #krydderier og #opskrifter