Kryddersnaps med peberrod: Opskrift på snaps du lave på få dage

Hjemmelavet snaps sætter for alvor et personligt på frokostbordet, når du skåler for dine venner og dem, som du kender, og fortæller dem, at haps, haps, haps, du har lavet din egen snaps, der smager af peberrod.

Snaps med spark i

»Peberrod og snaps er en kraftig kombination, som er ret voldsom, lige når den kommer i munden, men sekundet efter bliver den helt blød,« fortæller Simon Kristensen, der er manden bag de mange hjemmelavede kryddersnapse hos restaurant Told & Snaps i Nyhavn. Han har hjulpet Samvirke med opskrifter på kryddersnaps, du selv kan lave.

Simon Kristensen er restaurantchef på Told og Snaps, hvor han også er snapseminister med snesevis af hjemmelavede snapse på cv’et.

Opskrift på snaps med peberrod

Tid: 4 dage

Det skal du bruge:

  • ca. 30 g frisk peberrod

  • 1 flaske klar snaps eller vodka

Sådan gør du:

Skær den friske peberrod i skiver eller mindre stykker og put i et patentglas. Fyld op med snaps. Luk og lad snapsen trække i 4 dage, afhængig af den ønskede styrke. Filtrer den gennem et rent klæde eller kaffefilter.