Kan champignoner være farlige?

Hvor ofte er det tilrådeligt at spise champignoner?
?

Min kæreste elsker champignoner og spiser dem gerne hver dag.

Min mor holder dog fast i, at champignoner indeholder nogle stoffer, det ikke er sundt at indtage for ofte.

I skriver i Samvirke, at svampen indeholder det kræftfremkaldende stof phenylhydrazin. Men samtidig omtales champignoner som slankende, mættende og indeholdende D-vitaminer.

Hvor ofte er det tilrådeligt at spise champignoner?

 

Julie Lassen, København S

Svar fra Leif Skibsted

Phenylhydraziner nedbrydes, når champignon steges, ligesom det er delvist nedbrudt i helkonserves som champignon på glas. Man bør kun spise rå champignon i salat eller ved køkkenbordet under madlavning i yderst begrænset omfang, mens de varmebehandlede ikke udgør et tilsvarende problem.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #svampe