Sådan tjekker du, at champignonerne er friske
Champignon til efterårets gryderetter
Champignon smager lækkert. Rist de hele hatte i olivenolie med hvidløg og persille a la franske vinbjergssnegle bare uden snegle, opgrader leverpostejmaden med ristede champignon og skovl dem gavmildt i efterårets gryderetter. Champignon smager ikke alene godt, de er også mættende og har et højt indhold af mineraler.
Tjek hat og rod
Champignon skal være friske, og du tjekker dem nemt ved at kigge på hatten og stokken. Hatten på en frisk champignon skal være lukket, så du ikke kan se lamellerne under den buede hat. Du skal også helst kunne se roden på svampen. Roden er svampens konserveringsmiddel, der øger holdbarheden og bevarer spændstigheden.
Vilde champignonger findes i haver
Vilde champignon gror i haver. Find champignonger på kompostbunker og på kraftig gødet jord fra maj til november. Agerchampignoner gror på hestegræssede marker – ofte i hesteringe. Men pas godt på. Tag svampebogen med eller gå på svampetur med en naturvejleder eller anden svampekyndig.