Hip Hip skattejagt

Find strutskørtet og den fine skjorte frem, Samvirke inviterer til børnefødselsdag med lækker hapsemad og nervepirrende skattejagt

Isak, Lander, Tia Lily, Karla og Ramona holdt fødselsdag for hinanden og for fotografens skyld.

Børnefødselsdagen skal være en dejlig oplevelse for børnene – men også for de voksne. 

Hvis du drømmer om at arrangere den store sørøverlandgang, hvor børnene halter fra festen med hjemmelavede træben og maverne fyldt med piratpizzaer og Kaptajn Klo-kager, så tag kontakt til forældre med børn, der også snart har fødselsdag; måske kan I planlægge et fælles brag af en fest. Flere voksne hænder giver flere muligheder. En stor klapsammen-fest med flere fødselsdagsbørn giver også de involverede forældre en god anledning til at lære hinanden at kende. Måske skal børnene følges ad i skole i mange år endnu.

Er det et lidt mindre arrangement, du sigter efter, er det stadig en god idé at være minimum to voksne, også selv om der kun er en håndfuld børn til festen. Hvis et enkelt barn bliver ked af det, skal der være plads på et skød, indtil humøret er blevet bedre. 

Kommer børnene lige fra skole eller børnehave, har de mere brug for mad end kage, selv om der helt sikkert også vil være forventning om noget med sukker på. Så menuen skal både kunne stille sult og lækkersult. 

Det er altid et hit, hvis børnene selv er med til at bygge maden. Det kan være helt simple frugtspyd, eller hvis man har servietter nok, kan det være frugtspyd med tilhørende chokoladefondue. De kan også designe deres egne pizzaer, bygge burgere eller minilagkager. Hvor meget børnene kan deltage i madlavningen, vil selvfølgelig afhænge af deres alder og antal. I nogle tilfælde vil det udvikle sig til mere leg end lagkage.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lad fuglene spise krummerne 

Børnene spiser hurtigt og heftigt, så lad dem spise ude, når det er muligt, så klarer havens fugle krummerne, og du slipper for at støvsuge og vaske gulv. 

Når maden har været på bordet i små fem minutter, begynder de første børn at spørge: Hvad skal vi lege? Skal vi ikke på skattejagt?

Og jo, det skal de da, Samvirke har forberedt en skattejagt med indbyggede lege.

Mange børn elsker at komme på skattejagt, men det kan være svært at finde på en, der gør alle glade og bevarer spændingen undervejs. På næste side får du opskriften på den gode skattejagt, der kan justeres til børn i alderen 4-10 år.

Læs mere om