Her er der mest ulækkert – og nej, det er ikke på toiletbrættet!

Hvor er der flest bakterier derhjemme? Vi gætter forkert, når vi tror, at badeværelset er husets mest beskidte rum, viser en undersøgelse fra hygiejneorganisationen NSF International, der har kortlagt, hvor bakterierne gemmer sig i private hjem.

Bakterier, sporer og mug kan gøre dig syg og gemmer sig alle steder i dit hjem

Scroll ned og se galleriet med steder, hvor der blev fundet flest bakterier i et hjem
 
Lidt salmonella på skærebrættet, lidt E-coli på dørhåndtaget, mug i blenderen og stafylokokker på badeværelset. Rundtomkring i dit hjem gemmer der sig masser af bakterier, viser en undersøgelse fra den amerikanske hygiejneorganisation NSF International, der har kortlagt forskellige bakterier og sporer i private hjem. 
 
I flere store undersøgelser har NSF International målt på 3 forskellige typer bakterier og sporer: 

  • Coliforme bakterier, der er en familie af bakterier, hvor man blandt andet finder salmonella og E-coli. Findes de coliforme bakterier, er det et tegn på, at der kan være afsat fækale bakterier på det sted, hvor de findes. 
  • Sporedannende bakterier er blandt andet mug og skimmel. De sporedannende bakterier kan have en negativ effekt på helbredet hos folk, der har allergier – ligesom bakterierne kan give allergiske reaktioner hos folk, der ikke tidligere har været ramt af allergi. 
  • Stafylokokker. Stafylokokker kan bruges som en indikator på forekomsten af MRSA, der er en multiresistent bakterie, der ikke – eller kun svært – kan nedkæmpes af antibiotika. 
  • Listeria er en bakterie, der er særligt udbredt i kødpålæg, ost og laks. Listeria findes naturligt i jord, planter og spildevand, og får man listeriabakterier ind med maden, risikerer man at blive syg længe. 

Det klammeste rum er ikke badeværelset 

Toiletbrættet lyder i flestes ører som det sted, hvor der findes flest bakterier. Men det er slet ikke tilfældet. I NSF Internationals undersøgelse kom toiletbrættet ind på en 11. plads over de steder, hvor der findes flest bakterier. Og badeværelset blev med flere længder overhalet af køkkenet som det sted, der fandtes flest af de bakterier, der kan gøre dig syg.