6 gode råd om hygiejne på toilettet

Samvirke giver gode råd til bedre hygiejne på toilettet. Vidste du eksempelvis, at din tandbørste ikke skal bo på toilettet?

Det er altid vigtigt, at du vasker hænderne grundigt efter toiletbesøg

Det er meget mere end toiletkummen, der er beskidt

Husk også at desinficere eller i hvert fald gøre grundigt rent, når det kommer til toilettets håndtag, sæbeholderen, vandhanerne, krogen eller låsene til toilettet.

Tandbørsten skal ind i skabet

Sørg for at din tandbørste ikke bor i samme rum som dit toilet. Det kan ikke undgås, at der flyver små lortepartikler rundt på toilettet, derfor skal du opbevare din tandbørste i et andet rum, end der hvor toilettet er.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Pas på ikke at få afføring den forkerte vej (især til kvinderne)

Tør aldrig fra numsen og frem, når du er på toilettet. Har du ikke lært dette, da du var omkring 4-5 år, så er det på tide at lære det nu. Bakterier fra afføring har ingenting at gøre længere fremme. Til gengæld er det ikke så farligt at få lidt tis om i numsen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gør knappen ren

Husk at desinficere den knop, du trækker ud med. Du trækker ofte ud i toilettet, før du har vasket hænder, og derfor ender mange fækalierester på knappen, knoppen eller håndtaget, du trækker ud med.

Vask toiletkummen ren to gange om ugen

Så undgår du, at der sidder bakterier, der kan være farlige. Der bor ofte både E colibakterier og salmonella i kummen.

Vask hænder, når du har gjort toilettet rent

Når du gør toilettet rent, skal du ikke tro, at dine hænder bliver rene af alt den rengøring. Det er vigtigt, at du vasker hænderne grundigt efter rengøringen af toilettet. Også selv om du har haft plastikhandsker på.

Og vidste du at... (bonusinfo om lort)

Et gram af menneskeeskrement kan indeholde 10 millioner vira, 1 million bakterier, 1 tusinde parasitter og 100 parasitæg.