Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Frugteddiker har typisk et indhold på 0,2% alkohol
Jeg tager antabus og vil gerne vide, om der er alkohol i æblecidereddike.
Kirsten Horup, Aarhus
Æblecidereddike er en frugteddike. Frugteddiker må ifølge lovgivningen højst indeholde 0,5% alkohol, og et typisk indhold er 0,2%. For nogle vineddiker som sherryeddike er den tilladte grænse dog 1,5%. Tolerancen over for alkohol under behandling med antabus er meget forskellig fra person til person. Almindelig eddike er uden alkohol og derfor et godt alternativ.
Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10