De bedste varme drikke at lune sig på

Vinter og kulde skal bekæmpes med en god gang hygge. Noget af det mest hyggelige, der findes, er en lækker lun drik at varme sig på i vinterkulden. Samvirke har samlet de bedste lune vinterdrikke, som du kan nyde alene eller servere for kuldskære gæster foran pejsen

Varm kakao

Den ikoniske vinterklassiker er en af de bedste måder at afvæbne vinterkulden på, og den findes i mange varianter. Aztekerne, der opfandt den varme kakao, kaldte det endda for gudernes drik og drak kakaoen med chili i til ceremonielle begivenheder. Her er en opskrift på en lækker krydret version af aztekerkakaoen.

Den varme kakaos finere fætter hedder varm chokolade. Her blandes mørk eller mælkechokolade i den varme mælk, hvilket giver en dejlig fyldig smag. Her er opskriften på varm mælk med chokolade.

Skal kakaoen i stedet have et lille pift, er der her en opskrift med mynte i kakaoen, som kan friske den ellers lidt tunge drik op. Her kan du se en opskrift.

Gurkemeje og chai

Gurkemeje er en fast bestanddel af det asiatiske køkken og har i mange årtusinder været brugt i traditionel asiatisk medicin. En af de gurkemejedrikke, østasiaterne sværger til, er golden milk. Golden milk giver dig ikke kun varmen, men skulle også være antibakteriel og sætte gang i maven. Se opskriften her.

Her er opskriften på en mere simpel variant af golden milk.

Bryder du dig ikke om gurkemeje, kan du sætte gang i systemet med en indisk chai te. Chai er hindi-ordet for te og er en krydret teblanding, der typisk drikkes med mælk. I denne chaiopskift følger der rugbrødscroutoner med til den sunde sult. Chai med rugbrødscroutoner.

Alkoholfri gløgg

Julen er gløggens tid, men det er måske ikke altid, det er lige passende med en brandert. Her er en opskrift på julegløgg uden alkohol, så du kan nyde et dejligt glas gløgg og stadig køre hjem i bilen.

Den alkoholfrie gløgg findes også i en hvid version. 

Læs mere om