5 drikke, der kan hjælpe søvnen på vej

Stå ud af sengen, og varm en kop kakao, eller drik et glas kirsebærsaft. Her får du fem lækre drikke, der hjælper dig med at falde i søvn.

Varm kakao

Varm kakao har de fleste næsten altid lyst til, og varm kakao kan være den rigtige drik, når du står op om natten på grund af urolig søvn. Undersøgelser har vist, at kakaosmør har en beroligende og smertelindrende virkning, og det samme gælder det rå kakaopulver. Husk dog at kakaopulver også indeholder koffein, dog ikke så meget som kaffe. Derfor vælg en lille kop, hvis varm kakao skal være din godnatdrink.

Kamillete

Kamillete er en af de mest kendte varme drikke, der får os til at slappe af. Kamillete er siden middelalderen brugt mod søvnproblemer. Også moderne forskning dokumenterer, at kamillete virker beroligende og kan bruges for eksempel til babyer med kolik.

Kirsebærjuice eller -saft

Kirsebærjuice virker mod søvnproblemer. Et studie, som er blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Medical Food, har vist, at forsøgspersonerne faldt hurtigere i søvn og var vågne i kortere tid om natten, når de drak et glas kirsebærjuice, i forhold til når de ikke gjorde.

Citronmelissete

Har du citronmelisse i haven eller plantekrukken, kan du plukke de friske blade og bruge dem straks til beroligende urtete. Citronmelisse blev brugt af araberne ved Middelhavet som tilsætning til vine, fordi citronmelissen virkede beroligende som te. I Tyskland har det helt frem til nutiden været almindeligt at bruge te af citronmelisse som beroligende drik før sengetid.

Varm mælk

Det gode, gamle, velafprøvede råd blandt andet til børn, der har svært ved at sove, er en kop varm mælk før sengetid, evt. med lidt honning, der er rørt ud i mælken. Mange menneskers erfaringer viser, at varm mælk får os til at sove bedre, måske har drikken simpelthen en psykologisk effekt, som virker beroligende.

Kilder: DR, et-liv-i-balance, helsenyt, Daily Health Post

Læs mere om