Boller i karry version 2.0: Form kødbollerne i en plasticpose og kog dem direkte i sovsen

Sprøjt kødbollerne ud af en plasticfrysepose i stedet for at forme dem med hænderne og en ske.
hånd putter rå boller af fars ned i gryde med karrysovs

Klem kødbollerne ud gennem et afklippet hjørne på plastikposen

Skal du lave mange kødboller til boller i selleri, boller i karry, kødboller i tomatsovs eller måske en suppe med kødboller, kan du forme dem hurtigt i en frysepose eller plastikpose beregnet til fødevarer, se efter glas- og gaffelsymbolet. Fra plastikposen kan du klemme kødbollerne ud gennem et hjørne, du har klippet af. Tippet kommer fra kokken og kogebogsforfatteren Tina Scheftelowitz.

Klip bollerne af med fingerspidserne

I stedet for at forme kødbollerne med hænderne og en ske, kan du komme farsen i en plasikpose, klippe 1 hul i spidsen på 1 cm og presse dem ud på en tallerken.Brug en frysepose eller anden plastikpose beregnet til fødevarer. Kig efter glas- og gaffelsymbolet på posen, der viser, at den kan bruges til fødevarer.

Dyp fingrene i en lille skål med koldt vand ind i mellem hver bolle og klip bollerne af med fingerspidserne.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kog bollerne direkte i sovsen

Du behøver ikke at koge dine kødboller færdige i vand, før du dumper dem i tomatsovsen eller karrysovsen.

Når du har formet en tallerken kødboller med en ske, der jævnligt dyppes i koldt vand eller i en pose, kan du sænke de rå boller direkte ned i sovsen og spare et hold kogevand og nogle minutter i køkkenet. Mål gerne temperaturen i kødbollerne med et stegetermometer. Temperaturen skal være 75 grader, for at de sygdomsfremkaldende mikroorganismer i råt kød bliver dræbt.

Når du koger bollerne direkte i sovsen 5-7 minutter, får du alle smagsstofferne fra kødet med i retten.