Bliver surmælksprodukter mere sure?

En Samvirke-læser har spekuleret på, om surmælksprodukter bliver mere sure med tiden.

Fortsætter syrningsprocessen i surmælksprodukter, når holdbarhedsdatoen overskrides?

?

Jeg vil gerne have opklaret, om surmælksprodukter, såsom skyr og yoghurt naturel, bliver dårlige eller blot mere sure efter holdbarhedsdatoen?

 

Marion Olsen

Svar fra Mia Kristensen

Det kommer an på, hvilken type mikroorganisme der er på spil i dit mælkeprodukt. Generelt indeholder de syrnede mælkeprodukter mælkesyrebakterier, men når holdbarhedsdatoen er overskredet, så kan det for eksempel også være gærceller, som fordærver produktet. Dette ses ofte i frugtyoghurt, eller hvis produktet har været åbnet. Det bedste, du kan gøre, er at dufte og smage på produktet. Hvis det bare smager lidt mere syrligt, kan du sagtens bruge det.

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Gør som 11.000 andre: Klik på billedet og tegn abonnement på Samvirke

Tegn abonnement

Læs mere om