7 gode råd til indretning af babyværelset

Hvordan indretter du et hyggeligt værelse – uden for meget rod? Få gode råd til indretning af værelset til babyer og småbørn i alderen 0-3 år

Hvordan får du et værelse til små børn uden for meget rod? Få gode råd til indretningen.

1. Undgå træk på gulvet

Der skal være varmt på gulvet, da de små børn opholder sig meget her. Sørg for, at der ikke er træk på gulvet, og læg evt. et gulvtæppe på – husk, at det skal være til at gøre rent, så støv og snavs ikke ophober sig i gulvtæppet.

2. Legetæppe kan dæmpe lyden

Et legetæppe er en god idé, hvis I har hårde gulve. Det er med til at dæmpe lyden, når kassen med klodser bliver vendt på hovedet.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du børneværelset

3. Sørg for ordentligt lys

Hyggeligt lys tilfører stemning. Vælg afdæmpet lys i sengelampen, når barnet skal sove. Når barnet skal lege om dagen, vil et ordentligt lys vise alle farver på legetøjet.

4. Plads til puslebord på værelse

Skal der være plads til et puslebord, så indret det, så alt det, du skal bruge, er i nærheden, så du ikke skal flytte dig under bleskift. Sæt sagerne i kurve, eller gem bleerne i skuffen under puslebordet. Undgå, at det kommer til at ligne et badeværelse.

5. Undgå kemikalier og giftige stoffe

Indeklimaet i babyværelset er et af de rum i boligen, der er mest belastet af kemikalier og stoffer, der afgasser.  Inventaret her udskiftes ofte, lad derfor nyt legetøj og nye møbler gasse af, og vask nyt tøj, inden du tager det i brug. Har I plads i boligen, kan I eventuelt. indrette et legeværelse, så barnet ikke sover sammen med alt det nye legetøj.

SE TEMA: Indeklima på børneværelset

6. Slip af med legetøj, der roder

Gem legetøjet i overskuelige kasser eller skuffer, så barnet lettere kan finde det, han vil lege med. Adskil hellere i flere kasser, så dyr og Lego ikke er blandet sammen – det gør det lettere at overskue for barnet. 

7. Her skal du huske sikkerheden

Vær ekstra opmærksom på sikkerheden ved vinduer og døre, hvor børn kan falde ud eller få fingrene i klemme, og der kan være persienne- eller gardinsnore, barnet kan blive kvalt i. Sørg for, at reoler og skabe er skruet fast til væggen, så de ikke kan vælte ned over barnet.

LÆS OGSÅ: Børnesikker bolig