5 ting, du kan sanke i efterårsferien

Havtorn, hunderose, ægte kastanje, brændenælder og brombær. Det er bare noget af det, du kan sanke i naturen om efteråret. Tag med naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen rundt i Naturpark Amager og bliv inspireret til at lave mad med vilde bær, frugter, nødder og urter.

Naturen er et stort spisekammer

Falafler med brændenælde, smørristede kastanjer, marmelade af hunderose og sirup lavet på havtorn. Bliver du også sulten? Så tag med naturvejleder Jes Aagaard med ud at sanke i Naturpark Amager. Naturen er et stort spisekammer, og efterårsferien er perfekt til at gå ud og samle lækre og 100 procent bæredygtige bær, frugter, nødder og urter til middagsmaden eller frokosten.

Det kan du sanke i efterårsferien

I videoen her fra Naturpark Amager finder Jes Aagaard:

  • Havtorn
  • Brændenælder
  • Hunderose
  • Brombær
  • Ægte kastanje

Du kan også være heldig at finde f.eks.:

  • Vilde æbler
  • Gråbynke
  • Hasselnødder

Vil du ud og samle svampe?

Hvis du vil på svampejagt, kan du få mere inspiration i videoen Tag med på svampejagt: Sådan kommer du i gang.

Se, hvad vi ellers skriver om: #efterår, #bæredygtighed, #natur og #mad