Redaktionen anbefaler






Indehaver af vildnis.com Lene Ejlersen høster mælkebøtter og fortæller, hvordan du kan bruge de forskellige dele af planten i maden.
Se Lene Ejlersen tilberede friskplukkede mælkebøttehjerter.
Hvad med at byde på en omgang salte mælkebøttechips eller sød og kold mælkebøttesaft, næste gang du får gæster? Opskrifterne herunder er fra bogen Sank af Johanne S. Bjørndahl og Julie Swane udgivet på forlaget Turbine.
Skyl mælkebøttebladene, og dup dem tørre. Kom dem i en skål, og vend dem grundigt i lidt olie og salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.
Nip de gule kronblade af mælkebøtteblomsterne, så de grønne »bunde« på blomsten ikke kommer med, da det gør saften bitter. Kom de gule blade i en skål, der kan tåle varme, eller et stort syltetøjsglas. Kog vand og sukker op, og hæld det over bladene. Lad det trække til dagen efter. Si saften på andendagen, og lad den koge kort op. Rens og skold saftglas grundigt, og hæld saften på.
Vigtigt: Helt overordnet bør du altid orientere sig på Fødevarestyrelsens hjemmeside, inden du sanker i naturen eller egen have. Styrelsen har 2 plantelister, som altid er opdateret med seneste nyt om spiselige planter og blomster.
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/planteliste/Sider/Plantelisten_til_privatbrug.aspx
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10