25 opskrifter til Valentinsdag
Valentinsdag er kendt som "de elskendes helligdag". I de engelsktalende lande sendes gaver, kort eller blomster uden at røbe afsenderen og i Finland bruges dagen til at markere kærlighed og venskaber. Overrask din kæreste med en romantisk middag. Se Samvirkes bud på forretter, hovedretter, desserter og drinks til en forførende middag.
Sushi med lynsvitset tun
Thai kokossuppe med tigerrejer, østershatte, tomat og citrongræs
Hotte bønner med peanuts
En simpel og nem bønnesalat der passer både til fisk eller kød. Opskriften er udarbejdet for Savannah af Louisa Lorang.
Se opskriften
Bøf med rosmarin pære-persillerod, friskost og rucolasalat
Tun marineret med agurk og frisk oregano
Culotte med æble-mynte sambal
Sambal er en relish med oprindelse i Indonesien. Vi laver en let og frisk sambal med æble og mynte og serverer i stedet for sovs til kødet.
Se opskriften
Tzatziki-laks med kartofler
Grillet ørred med italiensk kartoffelsalat
Asiatisk carpaccio
Mør og velsmagende oksemørbrad, som serveres rå, bortset fra at den lige er brunet lækkert på kanterne, inden denskæres i tynde, fine skiver.
Se opskriften
Blinis med stenbiderrogn, røget laks og caviar
Grillet tun med wasabi-avocado
Laksesteak med grøn cous cous og persilleyoghurt
Courgette-suppe med frugt
Mild suppe med kartofler og courgetter i centrum. Serveres varm, men er også god i kold udgave. Pære og vindruer giver sødme, men du kan også sagtens strø suppen med sprødt baconknas, hvis du er mere til det salte.
Se opskriften
Asiatisk tundip
Fisk i dip lyder måske lidt spøjst, men det smager skønt! Sørg for, at alle ingredienser er helt finthakkede, så den er nem at dyppe i eller smøre på. Server f.eks. dippen på små knækbrød, kinaradisse eller asiatiske rejechips.
Se opskriften
Krabbe med kål og fennikel
Sprød og herlig salat af kål med smag af citrus og olivenolie er godt tilbehør til krabbe. Vi drysser tilslut med chorizopølse for at få lidt krydret røgsmag med i retten.
Se opskriften
Mac’n cheese med blomkål og forårsløg
En amerikansk pastaklassiker, som på samme tid er syndig og afsindig nem at lave. Vi har tilsat blomkål og forårsløg for at give den ekstra smag og konsistens. Nyd den med en frisk, grøn salat, eller brug den som tilbehør til f.eks. stegt kylling.
Se opskriften
Klassisk, italiensk tiramisu
Sarah Bernard med rabarber
En lille, delikat lækkerbisken bestående af sprød makronbund, luftig chokoladecreme som her er piftet op med en lille, frisk overraskelse i midten, og en sprød skal af mørk chokolade. Opskriften giver 15-20 stk.
Se opskriften
Studenterbrød
Kaffepauseklassiker der gør det nemt at slippe af med kedelig og
tør kage. Studenterbrødene holder en uges tid, hvis du kan lade dem stå.
Se opskriften
Græskarsuppe med ingefær, appelsin og korianderyoghurt
Bubbly Cherry
Nytår og champagne går hånd i hånd. Så hvorfor ikke byde dine gæster velkommen til en smuk og frisk champagnecocktail? Syren fremmer sulten, og man bliver generelt bare glad af champagne. Genbrug kirsebærsovsen, som var tilovers fra risalamanden.
Se opskriften
Agurkeis med mynte og gin
En mellemting mellem en drink og en is kan man roligt kalde denne agurkeis. Den er en perfekt mundrenser mellem forret og hovedret, eller som en let cocktail inden maden.
Se opskriften
Charleston Fizz
Chokoladeis med havsalt og Baileys (4 små isdesserter)
Chokolade og havsalt er en moderne og velsmagende kombi, som sammen med Baileys giver en kompleks og mere interessant chokoladeis, end vi ellers er vant til.
Se opskriften

























Se, hvad vi ellers skriver om: #drinks,
#dating,
#parforhold,
#opskrifter,
#højtider,
#kærlighed og #middag