Sambal er en relish med oprindelse i Indonesien. Vi laver en let og frisk sambal med æble og mynte og serverer i stedet for sovs til kødet.
4 Personer
Ingredienser
1 stk.
mindre okseculotte
-
salt og peber
1 kg
søde kartofler
6 stk.
kardemommekapsler Eller en halv tsk. kardemomme
25 g
smør
2 stk.
æbler
2 stk.
friskhakkede mynteblade
1 stk.
citron
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
2
Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
3
Læg kødet i en ildfast form. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Skru ned til 175 grader og steg videre, indtil centrumtemperaturen viser 62 grader (medium). Hold øje efter 20 minutter.
4
Skræl kartoflerne og kog dem møre sammen med kardemomme. Mærk efter 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det og fjern kardemommekapslerne.
5
Mos kartoflerne med smør og smag til med salt og peber.
6
Skær æblerne i helt små tern og vend med mynteblade og citronsaft samt lidt salt.
7
Server culotten med sky fra panden, mos og æble-mynte sambal.