Culotte med æble-mynte sambal

Sambal er en relish med oprindelse i Indonesien. Vi laver en let og frisk sambal med æble og mynte og serverer i stedet for sovs til kødet.
Culotte med æble-mynte sambal
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. mindre okseculotte
- salt og peber
1 kg søde kartofler
6 stk kardemommekapsler eller en halv tsk. kardemomme
25 g smør
2 stk æbler
2 stk friskhakkede mynteblade
1 stk. citron

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
  2. 2.Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.  
  3. 3.Læg kødet i en ildfast form. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Skru ned til 175 grader og steg videre, indtil centrumtemperaturen viser 62 grader (medium). Hold øje efter 20 minutter.  
  4. 4.Skræl kartoflerne og kog dem møre sammen med kardemomme. Mærk efter 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det og fjern kardemommekapslerne.
  5. 5.Mos kartoflerne med smør og smag til med salt og peber.
  6. 6.Skær æblerne i helt små tern og vend med mynteblade og citronsaft samt lidt salt.
  7. 7.Server culotten med sky fra panden, mos og æble-mynte sambal.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser