Culotte med æble-mynte sambal
Sambal er en relish med oprindelse i Indonesien. Vi laver en let og frisk sambal med æble og mynte og serverer i stedet for sovs til kødet.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | mindre okseculotte |
- | salt og peber |
1 kg | søde kartofler |
6 stk | kardemommekapsler eller en halv tsk. kardemomme |
25 g | smør |
2 stk | æbler |
2 stk | friskhakkede mynteblade |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
- 2.Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
- 3.Læg kødet i en ildfast form. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Skru ned til 175 grader og steg videre, indtil centrumtemperaturen viser 62 grader (medium). Hold øje efter 20 minutter.
- 4.Skræl kartoflerne og kog dem møre sammen med kardemomme. Mærk efter 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det og fjern kardemommekapslerne.
- 5.Mos kartoflerne med smør og smag til med salt og peber.
- 6.Skær æblerne i helt små tern og vend med mynteblade og citronsaft samt lidt salt.
- 7.Server culotten med sky fra panden, mos og æble-mynte sambal.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser