Culotte med æble-mynte sambal
AFTENSMAD

Culotte med æble-mynte sambal

Sambal er en relish med oprindelse i Indonesien. Vi laver en let og frisk sambal med æble og mynte og serverer i stedet for sovs til kødet.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. mindre okseculotte
- salt og peber
1 kg søde kartofler
6 stk. kardemommekapsler eller en halv tsk. kardemomme
25 g smør
2 stk. æbler
2 stk. friskhakkede mynteblade
1 stk. citron

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
  2. 2
    Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.  
  3. 3
    Læg kødet i en ildfast form. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Skru ned til 175 grader og steg videre, indtil centrumtemperaturen viser 62 grader (medium). Hold øje efter 20 minutter.  
  4. 4
    Skræl kartoflerne og kog dem møre sammen med kardemomme. Mærk efter 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det og fjern kardemommekapslerne.
  5. 5
    Mos kartoflerne med smør og smag til med salt og peber.
  6. 6
    Skær æblerne i helt små tern og vend med mynteblade og citronsaft samt lidt salt.
  7. 7
    Server culotten med sky fra panden, mos og æble-mynte sambal.