24 opskrifter med rødkål
Rødkål kan bruges til andet end julemaden, se de mange opskrifter i galleriet. Du finder bl.a. opskrifter på rødkålsglaserede svinekoteletter, rødkålssalat med spelt og salt æbletrifli med rødkål og peberrodscreme.
Rødkålssalat med granatæble
Her får du en mættende salat med rødkål og granatæble, der varsler vinter, og som ligner noget fra 1000 og en nat. Rødkålssalaten er et godt alternativ til de traditionelle salater – rødkål er nemlig proppet med gode vitaminer og så smager det himmelsk, når man tilføjer en god dressing og granatæbler. Rødkålsalaten er især en god spise om vinteren, hvor kål er i sæson, og hvor vi har brug for lidt ekstra vitaminer at styrke os på.
Se opskriften
Frikadeller med rødkål og brune kartofler
Fyldt and med rødkål, flødesauce og ristede kartofler med palmekål
Juleand med sauce og rødkål
Salt æbletrifli med rødkål og peberrodscreme
En alternativ salat, som giver den perfekt kombination af æbler, rødkål og peberrod
Se opskriften
Varmrøget laks på rødkål, persille og klementiner
Fuldkornsbolle med kylling, rødkål og persilledressing
Fyld en fuldkornsbolle med en rest kylling, fintsnittet rødkål og en frisk dressing med persille. Det både mætter og smager.
Se opskriften
Pulled pork burger med rødkålssalat, syltet agurk og spicy mayonnaise
Nem kålsalat med kogte beder og urter
Smukke og lækre grøntsager. De stribede og gule beder minder meget om almindelige rødbeder og er utrolig dekorative. Kålsalaten er god til svinekød, f.eks. koteletter og Maries Medister.
Se opskriften
Flæskestegssandwich med rødkålssalat og grov sennepsmayo
Sandwich med to slags kål
Kål er et sundt og lækkert alternativt pålæg i din sandwich.
Opskriften indgik i skoleeventen 'Mad eller hvad?' i 2007, hvor børn i hjemkundskab lavede sund mad med kål.
Se opskriften
Bruchetta med urtemos
Bruchetta er en ret fra det centrale Italien med grillet brød og hvidløg. Her i en dansk, klimavenlig udgave. Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Lakse-satayspyd med jordnøddesauce
Funky rødkål med røg, passion og anis
Kål er fantastisk. Kål tåler alt. Du kan koge, strimle, tæske, centrifugere, hakke, syrne og hoppe på dem og alligevel med kærlig tilsmagning, så smager det af noget andet og mere.
Se opskriften
Rødkålssalat med frisk og tørret frugt
God og fyldig salat til julens kraftige mad. Passer perfekt til and, flæske-og ribbensteg til helstegt mørbrad og mange, mange andre af julens gode sager.
Se opskriften
Rødkålssalat med spelt og æbler
Fintsnittet rødkål smager altid godt sammen med frisk og tørret frugt. Og spelt bidrager med fylde og nøddeagtig smag. Alt i alt en god og mættende salat – som tilbehør til fjerkræ, svinekød og marmoreret oksekød.
Se opskriften
Amagermad med frikadeller
Tortillafest med kødsovs og sprøde grøntsager
Tynde hvedebrød fyldt med en rest af din egen kødsovs, sprøde grøntsager, ristede græskarkerner, blød avokado
og yoghurt. Chili til at sætte prikken over i’et.
Se opskriften
Kålskål
Sirup lavet på rødkål giver denne specielle koldskål en helt særlig farve og en lidt anderledes smag.
Se opskriften
Hamburgerryg med vinter coleslaw og ovnbagte rodfrugt fritter
Asiatisk nudelsalat med pulled pork
Pulled pork smager skønt i salater, og det møre kød gør sig godt til en sprød kålsalat. Her er salaten i en asiatisk udgave med glasnudler. Prøv gerne salaten med pulled beef eller chicken i stedet for pulled pork.
Se opskriften