Kålskål
- 1 Person
Rødkålssirup
2 dl. | Hakket rødkål |
3 dl. | vand |
3 dl. | sukker |
Kålskål
2 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
1.5 dl. | Rådkålssirup |
- | Skallen fra en økologisk citron |
1 stk. | vaniljestang |
1 l. | Tykmælk |
- | lidt citronsaft |
Topping
3 dl. | Fintsnittet rødkål |
1 dl. | Rødkålssirup |
- | lidt citronsaft |
Sådan gør du
-
1Rødkålssirup: Kog rødkålen op med vandet og lad det simre i et par minutter.
-
2Si rødkålen fra og behold væsken i gryden. Tilsæt sukker og kog, til du har noget, som minder om sirup i tykkelsen – cirka 7-8 minutter.
-
3Lad siruppen køle af. Hvis du tilsætter lidt citronsaft, bliver siruppen en fin magenta.
-
4Kålskål: Kom æggeblommerne i en skål.
-
5Pisk blommerne med 1,5 dl rødkålssirup, vaniljekorn og citronskal.
-
6Tilsæt tykmælk og smag til med lidt citronsaft. stilles på køl inden servering.
-
7Topping: Kom rødkålen i en skål med sirup og citronsaft.
-
8Serveres i kålskålen i stedet for eller sammen med kammerjunkere.