Kålskål
Sirup lavet på rødkål giver denne specielle koldskål en helt særlig farve og en lidt anderledes smag.

- 1 Person
Rødkålssirup
2 dl. | Hakket rødkål |
3 dl. | vand |
3 dl. | sukker |
Kålskål
2 stk | pasteuriserede æggeblommer |
1.5 dl. | Rådkålssirup |
- | Skallen fra en økologisk citron |
1 stk. | vaniljestang |
1 l. | Tykmælk |
- | lidt citronsaft |
Topping
3 dl. | Fintsnittet rødkål |
1 dl. | Rødkålssirup |
- | lidt citronsaft |
Sådan gør du
- 1.Rødkålssirup: Kog rødkålen op med vandet og lad det simre i et par minutter.
- 2.Si rødkålen fra og behold væsken i gryden. Tilsæt sukker og kog, til du har noget, som minder om sirup i tykkelsen – cirka 7-8 minutter.
- 3.Lad siruppen køle af. Hvis du tilsætter lidt citronsaft, bliver siruppen en fin magenta.
- 4.Kålskål: Kom æggeblommerne i en skål.
- 5.Pisk blommerne med 1,5 dl rødkålssirup, vaniljekorn og citronskal.
- 6.Tilsæt tykmælk og smag til med lidt citronsaft. stilles på køl inden servering.
- 7.Topping: Kom rødkålen i en skål med sirup og citronsaft.
- 8.Serveres i kålskålen i stedet for eller sammen med kammerjunkere.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #kål