Kålskål

Kålskål

Sirup lavet på rødkål giver denne specielle koldskål en helt særlig farve og en lidt anderledes smag. 
  • 1 Person

Rødkålssirup

2 dl. Hakket rødkål
3 dl. vand
3 dl. sukker

Kålskål

2 stk. pasteuriserede æggeblommer
1.5 dl. Rådkålssirup
- Skallen fra en økologisk citron
1 stk. vaniljestang
1 l. Tykmælk
- lidt citronsaft

Topping

3 dl. Fintsnittet rødkål
1 dl. Rødkålssirup
- lidt citronsaft

Sådan gør du

  1. 1
    Rødkålssirup: Kog rødkålen op med vandet og lad det simre i et par minutter.
  2. 2
    Si rødkålen fra og behold væsken i gryden. Tilsæt sukker og kog, til du har noget, som minder om sirup i tykkelsen – cirka 7-8 minutter.
  3. 3
    Lad siruppen køle af. Hvis du tilsætter lidt citronsaft, bliver siruppen en fin magenta.
  4. 4
    Kålskål: Kom æggeblommerne i en skål.
  5. 5
    Pisk blommerne med 1,5 dl rødkålssirup, vaniljekorn og citronskal.
  6. 6
    Tilsæt tykmælk og smag til med lidt citronsaft. stilles på køl inden servering.
  7. 7
    Topping: Kom rødkålen i en skål med sirup og citronsaft.
  8. 8
    Serveres i kålskålen i stedet for eller sammen med kammerjunkere.