Hel, fyldt kylling i airfryer
AFTENSMAD

Hel, fyldt kylling i airfryer

En airfryer kan redde familiens måltider i en tidspresset hverdag. I denne opskrift skal du være opmærksom på, at kyllingen ikke må være større end 1,3 kg, da den ellers ikke kan være i din XXL airfryer (7,3 liters kurv). Opskriften er fra Michelle Kristensens kogebog ’Airfryer for hele familien’.
  • 4 Personer

Kylling:

1 stk. hel kylling maks. 1,3 kg

Fyld:

1 stk. æble
75 g svesker
75 g feta
1 håndfuld persille
3 fed hvidløg
- salt
- peber

- Oliespray

Sådan gør du

  1. 1
    Rengør kyllingen og skyl den, hvis den ikke allerede er det.
  2. 2
    Skær æblet i små tern. Hak sveskerne, fetaen og persillen fint og pres hvidløgsfeddene. Rør æble, svesker, feta, persille, hvidløg, salt og peber sammen i en skål.
  3. 3
    Spray kyllingen med olie og gnid olien godt ind. Gnid også gerne olie ind under skindet ved brystet, så skindet løftes fra kyllingen.
  4. 4
    Kom fyldet ind i kyllingen og også under skindet ved brystet. Drys kyllingen med salt og peber.
  5. 5
    Tænd airfryeren på 180 grader.
  6. 6
    Placér kyllingen med brystet nedad i airfryerkurven og tilbered den i airfryeren i 25 minutter. Vend derefter kyllingen og giv den yderligere 25 minutter. Hvis skindet ikke er sprødt, giver du kyllingen et par minutter mere.
  7. 7
    Skær kyllingen ud og servér kyllingestykkerne sammen med fyldet og med det tilbehør, du ønsker.