En airfryer kan redde familiens måltider i en tidspresset hverdag. I denne opskrift skal du være opmærksom på, at kyllingen ikke må være større end 1,3 kg, da den ellers ikke kan være i din XXL airfryer (7,3 liters kurv). Opskriften er fra Michelle Kristensens kogebog ’Airfryer for hele familien’.
4 Personer
Kylling:
1 stk.
hel kylling maks. 1,3 kg
Fyld:
1 stk.
æble
75 g
svesker
75 g
feta
1 håndfuld
persille
3 fed
hvidløg
-
salt
-
peber
-
Oliespray
ANNONCE
Sådan gør du
1
Rengør kyllingen og skyl den, hvis den ikke allerede er det.
2
Skær æblet i små tern. Hak sveskerne, fetaen og persillen fint og pres hvidløgsfeddene.
Rør æble, svesker, feta, persille, hvidløg, salt og peber sammen i en skål.
3
Spray kyllingen med olie og gnid olien godt ind. Gnid også gerne olie ind under skindet
ved brystet, så skindet løftes fra kyllingen.
4
Kom fyldet ind i kyllingen og også under skindet ved brystet. Drys kyllingen med salt og
peber.
5
Tænd airfryeren på 180 grader.
6
Placér kyllingen med brystet nedad i airfryerkurven og tilbered den i airfryeren i 25
minutter. Vend derefter kyllingen og giv den yderligere 25 minutter. Hvis skindet ikke er
sprødt, giver du kyllingen et par minutter mere.
7
Skær kyllingen ud og servér kyllingestykkerne sammen med fyldet og med det tilbehør,
du ønsker.