Tortillafest med kødsovs  og sprøde grøntsager
AFTENSMAD

Tortillafest med kødsovs og sprøde grøntsager

Tynde hvedebrød fyldt med en rest af din egen kødsovs, sprøde grøntsager, ristede græskarkerner, blød avokado og yoghurt. Chili til at sætte prikken over i’et.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg grøntsager , du har i køleskabet, eller:
200 g hvidkål eller rødkål
200 g sprød salat, f.eks. iceberg eller romaine
200 g gulerod
1 stk. avocado
2 stk. tomater
1 stk. lille løg
50 g græskarkerne
600 g rest af kødsovs
4 stk. tortillapandekager, gerne fuldkorn
2 dl. græsk yoghurt 10% eller cremefraiche 9% eller 100g revet fast ost
- jalapenos eller chiliflager
- Evt. frisk koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Snit kålen fint.
  2. 2
    Snit salaten lidt grovere.
  3. 3
    Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, skær avocadoen i tynde skiver.
  4. 4
    Skær tomaterne i tynde både, og lad dem dryppe af.
  5. 5
    Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  6. 6
    Anret grøntsagerne på et fad eller i separate skåle.
  7. 7
    Rist græskarkernerne på en tør, varm pande, til de popper.
  8. 8
    Varm kødsovsen.
  9. 9
    Varm tortillaerne efter anvisning på pakningen.
  10. 10
    Sæt en ske i yoghurten. Fordel kødsovsen på 4 pandekager, og lad de spisende selv komme grøntsager, græskarkerner, yoghurt og jalapenos eller chili på efter smag.
  11. 11
    De 2 sidste tortillas kan halveres og spises med resten af fyldet, men uden kødsovs.