Rødkålssalat med granatæble
AFTENSMAD

Rødkålssalat med granatæble

Her får du en mættende salat med rødkål og granatæble, der varsler vinter, og som ligner noget fra 1000 og en nat. Rødkålssalaten er et godt alternativ til de traditionelle salater – rødkål er nemlig proppet med gode vitaminer og så smager det himmelsk, når man tilføjer en god dressing og granatæbler. Rødkålsalaten er især en god spise om vinteren, hvor kål er i sæson, og hvor vi har brug for lidt ekstra vitaminer at styrke os på. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. lille rødkålshoved
1 spsk. honing
1 spsk. citronsaft
3 spsk. appelsinsaft
1 knsp. salt
2 stk æbler
1 stk. granatæble Evt. erstat med en pakke på 100 g. løse granatæblekerner fra C-salat.
1 dl. valnødder gerne ristede.
- mynte frisk.
1 stk. appelsin Skrællet og skåret i mindre stykker.

Sådan gør du

  1. 1
    Snit rødkålen helt fint, og kom den i en skål.
  2. 2
    Dæk med koldt vand og lidt salt, og lad den stå i 20-30 minutter.
  3. 3
    Afdryp kålen, og kom den i en skål.
  4. 4
    Rør honning, citron- og appelsinsaft sammen.
  5. 5
    Vend dressingen med kålen. Snit æbler fint, og vend dem i.
  6. 6
    Befri granatæblekerner for skind, og vend dem i salaten.
  7. 7
    Skræl og skær appelsin i mindre stykker. Vend stykkerne i salaten.
  8. 8
    Pynt med valnødder og mynte, og server.

Tip!

Server eksempelvis salaten med et stegt andebryst - så har du et friskt og velsmagende alternativ til den klassiske juleret.