Vintersalat med brasede kartofler og pocheret æg
Med 2 slags kål, brasede kartofler og pocheret æg kan denne ret spises som et måltid i sig selv. Vi har stegt kartoflerne i en rest andefedt fra julebordet.

- 4 Personer
Ingredienser
400 g | kartofler kogte |
lidt | olie |
8 blade | grønkål |
1 stk. | æble |
4 dl. | Snittet rødkål |
1 dl. | piskefløde |
1 tsk. | citronsaft |
1 tsk. | mayonnaise |
1.5 l. | vand |
3 tsk. | hvidvinseddike |
1 tsk. | fint salt |
4 stk | æg store |
Sådan gør du
- 1.Skær kartofler i mindre stykker, og steg dem meget sprøde. Rib grønkålsbladene, og del i mindre stykker. Skær æble i tynde skiver. Anret grønkål, rødkål og æbler i stor skål eller på fad.
- 2.Rør fløde med citron og mayonnaise i en skål.
- 3.Sæt en gryde med vand over. Tag en hulske frem. Kom eddike og salt i det kogende vand. Skru ned, så vandet blot simrer.
- 4.Knæk et æg i en lille kop. Hæld nu forsigtigt ægget i vandet. Saml det let med hulskeen. Du kan pochere to æg ad gangen. Lad dem simre i cirka 2 minutter.
- 5.Kom kartofler på salaten. Top med æg og dressing.