ANNONCE ANNONCE kager 20 fabelagtige franske opskrifter Voulez vous? Jo tak, Frankrig har et af de helt store verdenskøkkener, og det er der en helt del gode grunde til. Vi har samlet 20 franske retter, så er der bare tilbage at sige: Vive la France! frokost Croque Monsieur Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger. Den kan være en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid. Opskrift Klassisk Creme brûlée frokost Fransk salat med butterbeans, æg og tun Prøv en anderledes, proteinrig fransk salat med lækre måneformede butterbeans, æg og tunsteak. Anret salaten med ansjoser, der er et skønt krydderi til salaten. aftensmad Tartiflette Nyere ret, som du måske kender fra de franske skisportssteder. Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Den vigtigste ingrediens er reblochon ost, som flækkes og lægges over retten, så den smelter ned i. Opskrift Coq au vin med frilands bacon Server med kogte kartofler vendt i hakket persille og nyd fransk landkøkken, når det bedst. Opskrift Brioche på klassisk, fransk manér bagværk Franske makroner med valnødder og nougatcreme Små franske macarons får kraftigere og mere voksen smag, når de bages med valnødder i stedet for mandler. Vi lægger dem sammen med en blød nougat og kaffecreme, det giver god balance til valnøddesmagen i makronerne. bagværk Pistaciemacarons med citron Små, franske makroner med en forfriskende smag af pistacie og citron. Prøv dem også lagt sammen med en god appelsin- eller ingefærmarmelade. Opskrift Ratatouille med parmesan og persillekartofler aftensmad Kanin med svesker Klassisk fransk ret med kanin. Kødet er lyst og rigt på sunde omega 3-fedtsyrer, og så smager det overraskende godt. Prøv selv! bagværk Abrikostærte med mandler Nemt med en rulle færdig tærtedej. Tærteform skal du ikke bruge, det er nok med det bagepapir, der hænger ved dejen. Server kagen lun eventuelt med lidt iskold flødeskum eller creme fraiche. aftensmad Muslinger a la creme Der er næsten altid muslinger på menukortet på en fransk bistro. Her med fløde og masser af persille. Opskrift Farserede muslinger bagværk Pain au chocolat Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre. Opskrift Vanilje parfait med lime og friske hindbær aftensmad Snowcrab og kammuslinger i brunet citronsmør Bliv din egen Michelin kok med denne smukke forret. Snowcrab og kammuslinger i brunet citronsmør lyder i sig selv som en prisvindene ret - og den smager mindst ligeså godt! Opskrift Pocheret laks med hvide asparges og hollandaise sauce bagværk Tarte tatin med nektarin og myntegranité Kagen får selskab af et drys valnødder, yoghurt og myntegranité. Opskrift Løgsuppe med ostebrød ANNONCE ANNONCE Læs mere om kager aftensmad opskrifter
frokost Croque Monsieur Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger. Den kan være en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid.
frokost Fransk salat med butterbeans, æg og tun Prøv en anderledes, proteinrig fransk salat med lækre måneformede butterbeans, æg og tunsteak. Anret salaten med ansjoser, der er et skønt krydderi til salaten.
aftensmad Tartiflette Nyere ret, som du måske kender fra de franske skisportssteder. Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Den vigtigste ingrediens er reblochon ost, som flækkes og lægges over retten, så den smelter ned i.
Opskrift Coq au vin med frilands bacon Server med kogte kartofler vendt i hakket persille og nyd fransk landkøkken, når det bedst.
bagværk Franske makroner med valnødder og nougatcreme Små franske macarons får kraftigere og mere voksen smag, når de bages med valnødder i stedet for mandler. Vi lægger dem sammen med en blød nougat og kaffecreme, det giver god balance til valnøddesmagen i makronerne.
bagværk Pistaciemacarons med citron Små, franske makroner med en forfriskende smag af pistacie og citron. Prøv dem også lagt sammen med en god appelsin- eller ingefærmarmelade.
aftensmad Kanin med svesker Klassisk fransk ret med kanin. Kødet er lyst og rigt på sunde omega 3-fedtsyrer, og så smager det overraskende godt. Prøv selv!
bagværk Abrikostærte med mandler Nemt med en rulle færdig tærtedej. Tærteform skal du ikke bruge, det er nok med det bagepapir, der hænger ved dejen. Server kagen lun eventuelt med lidt iskold flødeskum eller creme fraiche.
aftensmad Muslinger a la creme Der er næsten altid muslinger på menukortet på en fransk bistro. Her med fløde og masser af persille.
bagværk Pain au chocolat Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre.
aftensmad Snowcrab og kammuslinger i brunet citronsmør Bliv din egen Michelin kok med denne smukke forret. Snowcrab og kammuslinger i brunet citronsmør lyder i sig selv som en prisvindene ret - og den smager mindst ligeså godt!
bagværk Tarte tatin med nektarin og myntegranité Kagen får selskab af et drys valnødder, yoghurt og myntegranité.
Emballage Onlinehandel er fyldt med luft Lastbiler og postbude flytter hver dag rundt på tusindvis af papkasser, hvor luften fylder mere end den vare, vi har købt online. De halvtomme papkasser er til skade for miljøet og er med til at øge trængslen på vejene. En løsning skal gøre op med de luftige emballager
Coop Coop har papkasser i 4 størrelser Hvilken kasse passer bedst til det, du har købt? På Coops lager i Odense udregner en computer, hvilken kasse der skal bruges til din bestilling
Indkøb Shrinkflation: Her er varen, der gerne må skrumpe Når råvarepriserne stiger, ender dine dagligvarer ofte på skrump for at skjule en stigning i kiloprisen. Prisen kan altså holdes i ro, hvis en vare bliver mindre. Et sted skal du dog glæde dig over en vare, der bliver mindre og mindre
Indkøb Explainer: Hvorfor skrumper varerne i supermarkedet? Shrinkflation hedder det, når en vare bliver mindre uden at prisen falder. På dansk har vi ikke et ord for fænomenet, som producenter og supermarkeder bruger for at camouflere prisstigningerne.
Annoncørbetalt indhold Bæredygtighed med bid: Bliv klogere på Label Rouge: Sådan gør franske frilandskyllinger en forskel
Tilberedning Alt i ovnen: 10 opskrifter, hvor alle ingredienser kommes direkte i et ildfast fad eller en bradepande