10 ting der hjælper mod halsbrand

Spis ingefær, knækbrød, banan, læg dig med hovedet højt, når du skal sove, og slap af, hvis du er stresset, så kan du slippe af med den ubehagelige halsbrand. Har du ofte halsbrand, og har du haft det gennem længere tid, skal du konsultere din læge.
Kvinde med halsbrand

Mange gravide kvinder rammes af halsbrand og sure opstød – mavesyrereflux.

Kiks og knækbrød

Fedtfattige kiks, knækbrød og tvebakker. Tørt brød uden fedt neutraliserer mavesyren.

Banan

Banan indeholder syreneutraliserende stoffer og kan neutralisere syren i din mave.

Mandler

Mandler har syreneutraliserende virkning og beskytter mavens slimhinder. Tag en håndfuld mandler, og tyg dem godt igennem.

Natron

Rør en tekske natron ud i et glas, og drik det. Natron smager salt og kan give en boblefornemmelse i maven på samme måde som kulsyre i sodavand. Du kan komme lidt saftevand eller sukker i, hvis du ikke bryder dig om smagen. 

Kartoffelmel

Rør en teske kartoffelmel i et glas vand, og drik det. Rør eventuelt en smule saft eller sukker i vandet, hvis du ikke bryder dig om smagen.

Mager mælk

Et glas mager mælk som minimælk eller skummetmælk kan tage den værste brændende fornemmelse. Drik ikke fed mælk. Det kan få mavesyren i gang. Drik heller ikke for meget mager mælk. En fyldt mave øger risikoen for halsbrand.

Saft fra rå kartofler

Riv to kartofler på et rivejern, og lad dem stå i et glas vand i mindst en time. Si og pres kartofler og vand gennem et klæde eller en si, så saften siver ned i en skål, og drik den.

Frisk ingefær

Skær frisk ingefær i skiver og lad det trække i en kop varmt vand i 5 minutter. Det er et gammelt husråd mod halsbrand. Rå ingefær, der har trukket i vand, bruges også til at dæmpe kvalme.

Drik vand og spis små portioner

Kan du mærke, at du er ved at få halsbrand, mens du spiser, skal du stoppe med at spise. Drik i stedet meget vand og gå over til at spise små portioner. Gå en tur eller dyrk en form for motion, du kan lide.

Slap af

Hvis du føler dig stresset, kan det være en årsag til, at kroppen producerer for meget mavesyre. Slap af og tag en pause.

Hold hovedet højt

Det er bedst at sidde eller stå under et anfald af halsbrand. Halsbranden forværres, når du lægger dig ned. Lider du ofte af halsbrand, kan du sove med hovedet hævet.

Samvirkes julebanner