Server denne lækre, knasende og krydrede indiske risengrød som en eksotisk dessert juleaften eller til gløggen i december. Samvirkes journalist Fie Kruse rører i gryden.
Det skal du bruge
85 gram grødris
1 liter mælk
25 gram sukker
2 kanelstænger
2 hele nelliker
2 spsk. rosenvand (kan udelades)
1 tsk. kardemomme
1 knips salt
45 gram lyse rosiner
1/2 -1 tsk. revet ingefær
75 gram hakkede, smuttede mandler (halvdelen grofthakkede og resten finthakkede)
Kanelpulver til pynt
Ristede, hakkede mandler til pynt
Sådan gør du
Varm mælken op til kogepunktet, tilsæt risene og skrue efterfølgende ned for varmen, så risengrøden kan stå og simre. Husk at røre i gryden jævnligt, så det ikke brænder på.
Efter 45 minutter tilsættes alle ingredienserne (med undtagelse af pynten).
Lad det simre i 10 minutter.
Anret på tallerkner og pynt med kanel og ristede mandler.