Sådan laver du indisk risengrød
Det skal du bruge
- 85 gram grødris
- 1 liter mælk
- 25 gram sukker
- 2 kanelstænger
- 2 hele nelliker
- 2 spsk. rosenvand (kan udelades)
- 1 tsk. kardemomme
- 1 knips salt
- 45 gram lyse rosiner
- 1/2 -1 tsk. revet ingefær
- 75 gram hakkede, smuttede mandler (halvdelen grofthakkede og resten finthakkede)
- Kanelpulver til pynt
- Ristede, hakkede mandler til pynt
Sådan gør du
- Varm mælken op til kogepunktet, tilsæt risene og skrue efterfølgende ned for varmen, så risengrøden kan stå og simre. Husk at røre i gryden jævnligt, så det ikke brænder på.
- Efter 45 minutter tilsættes alle ingredienserne (med undtagelse af pynten).
- Lad det simre i 10 minutter.
- Anret på tallerkner og pynt med kanel og ristede mandler.