Sådan laver du risengrød på 35 minutter uden at røre i gryden
Laver du risengrød på kogepladen, kræver det, at du rører konstant i gryden. Risengrød tilberedt i mikrobølgeovn er mindst lige så godt - til gengæld slipper du næsten helt for at røre.
Du kan lave risengrød til juleaften, til ris a la mande eller bare til en kold vinterdag i din mikroovn.
Ingredienser til risengrød
Opskriften kan bruges til 2 personer - eller 3, hvis I ikke er helt så sultne.
3 dl vand
1,5 dl grødris
0,5 liter mælk
0,5 tsk. salt
1 klat smør
Sådan gør du
Hæld vand, grødris, smør og salt i en glasskål.
Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved fuld effekt (ca. 800 W) i 5 minutter. Husk tætsluttende låg eller mikroovnsfilm over skålen.
Rør en enkelt gang, når de 5 minutter er gået.
Hæld herefter mælken i skålen. Sæt igen ovnen på højeste effekttrin og 5 minutter.
Husk låg på skålen.
Hold øje med grøden.
Normalt koger mælken efter cirka 5 minutter, nogle gange skal du give den lidt mere. Når mælken koger, skal du stoppe mikroovnen.
Fjern låget. Skru effekten ned til det halve (350-400 watt).
Lad grøden koge færdig i 20-22 minutter alt efter, hvad der smager dig bedst.
Gør som 11.000 andre: Klik på billedet og tegn abonnement på Samvirke