Sådan laver du risengrød på 35 minutter uden at røre i gryden
Ingredienser til risengrød
Opskriften kan bruges til 2 personer - eller 3, hvis I ikke er helt så sultne.
- 3 dl vand
- 1,5 dl grødris
- 0,5 liter mælk
- 0,5 tsk. salt
- 1 klat smør
Sådan gør du
- Hæld vand, grødris, smør og salt i en glasskål.
- Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved fuld effekt (ca. 800 W) i 5 minutter. Husk tætsluttende låg eller mikroovnsfilm over skålen.
- Rør en enkelt gang, når de 5 minutter er gået.
- Hæld herefter mælken i skålen. Sæt igen ovnen på højeste effekttrin og 5 minutter.
- Husk låg på skålen.
- Hold øje med grøden.
- Normalt koger mælken efter cirka 5 minutter, nogle gange skal du give den lidt mere. Når mælken koger, skal du stoppe mikroovnen.
- Fjern låget. Skru effekten ned til det halve (350-400 watt).
- Lad grøden koge færdig i 20-22 minutter alt efter, hvad der smager dig bedst.