Her er 10 smarte køkkentricks
Put mel i kogevandet
Blomkålen bliver kridhvid, hvis du koger den med en spiseske mel per liter vand. Lidt mælk giver samme effekt. Det samme gør nogle dråber eddike eller citron.
Undgå klistrede køkkenredskaber
Sirup eller honning kan måles op, uden at noget går til spilde, hvis du dypper din ske i meget varmt vand først. Hvis du skal bruge sirup eller flydende honning i en dej og vil slippe for, at decilitermålet bliver klistret, måler du først melet op, laver et aftryk med decilitermålet ned i melet og hælder så siruppen direkte i melet.
Hænger dilden med hovedet?
Hvis dilden hænger med hovedet, hjælper det at stille stilkene i kogende vand. Læg den på skærebrættet, og skær det nederste af stilkene af. Nu tager du dildbundtet og placerer det i et stort glas, der kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand på dilden, og sæt glasset i køleskabet. Vent et par timer, så vil dilden være frisk igen.
Gi’ kaffen et tvist
I Spanien er det populært med den lokale udgave af en lille sort, som er kaffe, man har hældt et skvæt god cognac i. En anden god kaffesmag får du ved at presse en smule citron i koppen, før du skænker kaffe i.
Undgå flødeskum på væggene
Inden du pisker flødeskum eller andet luftigt i en skål, kan du skære en papskive til, som er lidt større end skålen, så det ikke sprøjter, når du pisker. Lav et hul i midten til piskerisene.
Få let fingrene i gummihandskerne
Sådan får du lettest fingrene på gummihandskerne foldet ud, så det er let at stikke dem ind i handsken: Sving handsken rundt nogle omgange, og klem til om handskens nederste del. Luften, som presses op i handsken, retter fingerspidserne ud på et sekund.
Gør dit knækbrød sprødt igen
Hvis knækbrødet er blevet blødt, kan du lægge det i mikrobølgeovnen på højeste trin i nogle få sekunder. Du kan også lægge det i eller på brødristeren i kort tid – så bliver det sprødt igen.
Få al ketchuppen ud af flasken
Det sidste af indholdet i ketchupflasken får du ud ved at svinge den vandret i en stor cirkel med flaskens munding udad. Centrifugalkraften gør, at ketchuppen i bunden bliver presset ud mod flaskeåbningen. Husk at lukke låget.
Du kan også bruge to sugerør, som stikkes ned til flaskens bund og straks tages op igen. Lufttilførslen gør, at den sidste ketchup kommer ud som på kommando.
Brug tøjklemmer til grydelåget
Tøjklemmer kan bruges til at løfte varme grydelåg op fra gryden med. Hvis du sætter en tøjklemme på grydelåget, koger maden ikke lige så let over.
Put øl i gryderetten
Øl passer godt i gryderetter. Og har du et par flade øl i køleskabet, kan de sagtens også bruges. Det er smagen og ikke brusen, der gør forskellen.