Torsk med kartoffel - blomkålsmos og brunet smør
NYTåR

Torsk med kartoffel - blomkålsmos og brunet smør

Enkel og vidunderligt velsmagende torsk med brunet smør. Den hvide fisk går godt til puréer og mos af forskellig art. Her med kartoffel-blomkålsmos. 
  • 4 Personer

Ingredienser

700 g torskefilet
- salt og peber
800 g kartofler
1 stk. blomkålshoved
75 g smør
500 g haricots verts (grønne bønner)
- brøndkarse eller karse til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Læg torskefileter på et fad, og krydr med salt og peber. Lad dem stå, til de skal steges
  2. 2
    Skræl kartofler, del dem lige over, og kom kartofler og blomkål skåret i mindre stykker i en gryde. Dæk dem med vand, og lad dem simre i cirka 15 minutter, indtil kartoflerne er møre
  3. 3
    Afdryp dem, og mos dem. Smag til med salt og peber
  4. 4
    Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil smørret begynder at dufte dejligt af karamel og have en fin brungylden farve. Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad det stå og afkøle i 5 minutter. Det, der nu sker, er, at smørrets protein og kulhydratrester falder til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge
  5. 5
    Kog haricots verts møre i letsaltet vand i cirka 3 minutter
  6. 6
    Til sidst steger du fisken i olie på en teflonpande cirka 2 minutter per side. Server med mos dryppet med brunet smør og haricots verts. Drys karse over til sidst