Badami kheer
DESSERT

Badami kheer

Tag med kok Enayatullah Safi på opdagelsesrejse til et land, hvor mad ikke kun er noget, man smager, men oplever med alle sanser. Opskriften er fra kogebogen "Dhaba Walla – Et indisk mad­eventyr".
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Det skal du bruge:

70 g basmatiris
50 g mandler
1 spsk. Ghee (klaret smør)
1 l sødmælk
70 g sukker
5 grønne kardemommekapsler
1 knivspids safran
1 spsk. mælk , varm
2 spsk. rosenvand
2 spsk. piskefløde
- pistacienødder , til pynt
- lidt safran , til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl risene, og læg dem i blød i en skål med koldt vand i ca. 30 minutter.
  2. 2
    Hæld mandlerne i en skål med kogende vand. Lad dem trække i ca. 5 minutter, og smut derefter skindet af dem. Hak dem groft, og steg dem let gyldne i ghee på en pande.
  3. 3
    Varm mælken op i en tykbundet gryde, og bring den i kog. Afdryp risene, hæld dem i gryden, og skru ned til lav varme. Lad risene simre i 35-40 minutter, til risene er helt møre, og mælken reduceret og tyknet. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Tilsæt sukker, og rør rundt, til det er opløst.
  4. 4
    Knus kardemommekapslerne, pil frøene ud, og stød dem i en morter. Vend dem i grøden. Udblød evt. safranen i 1 spsk. varm mælk, og vend det i grøden. Tilsæt evt. rosenvand. Tilsæt de ristede mandler og evt. fløde, og lad grøden simre i yderligere 5-10 minutter.
  5. 5
    Afkøl grøden, eller server den varm drysset med hakkede pistacienødder og evt. lidt safran.