Redaktionen anbefaler






Du har sikkert en favoritflødebolle - men er det den, der har kiksebund eller marcipanbund? Og hvad skal overtrækket være. Der er stor forskel på kiloprisen på flødebollerne.
Du må nok belave dig på dine smagsløg - 4 af de 5 flødeboller ligner umiskendeligt hinanden. Det er kun kiloprisen, der for alvor er forskellig. Se en sammenligning af de 5 flødeboller i galleriet længere nede.
I Ordbog over det Danske Sprog fra 1923 kan man læse, at en flødebolle er en »bolle fyldt med flødeskum«, der købes hos bageren. Den variant kan være svær at opspore i dag. I 1990’erne tilføjes det til ordbogen, at flødebolle nu bruges som betegnelse for »en let bolle med fyld af piskede æggehvider på vaffelbund og med chokoladeovertræk«.
Vidste du, at en gruppe sliksyge unge i 1944 smadrede vinduerne hos Bager Larsen i Gilleleje for at stjæle alle flødebollerne? Han havde nemlig gjort flødeboller populære ved at lægge flødebollerne sammen med is og vafler.
Du kan sagtens spise en flødebolle, når du er på slankekur, for flødeboller er bedre end chokolade, lyder myten. Tæller man kalorier er der ganske rigtigt færre kalorier pr. 100 gram i en flødebolle sammenlignet med 100 gram chokolade – men en flødebolles høje indhold af sukker og chokolade betyder, at den indeholder langt, langt flere kalorier pr. 100 gram end eksempelvis brød, frugt og grøntsager.
Overtrækket på flødeboller er oftest vekao, der ikke må kaldes chokolade på grund af det meget lave indhold af kakao. Vekao bruges ofte som overtrækschokolade og som drys på softice, fordi det ikke er temperaturfølsomt som chokolade. Det bliver ikke gråt, når det bliver varmet op, og det bliver mindre hårdt, når det bliver koldt.
er året hvor den første flødebolle produceres i Danmark, men først da konditormester Emil Elikofer bringer en forbedret opskrift hjem fra USA i 1912 bliver flødebollen for alvor populær.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10