Hvilken kage er den mest populære herhjemme? Det er der faktisk nogen, der har sat sig for at undersøge ved at se på, hvilke kager der var de mest søgte på Google. For hele landet ser rækkefølgen ud som nedenstående, men der er selvfølgelig regionale forskelle. Eksempelvis er brunsvigeren mere søgt på Fyn end i andre dele af landet. Alle kagerne kan snildt laves hjemme i køkkenet, og her får du inspiration til opskrifter.
1. Banankage
Helt i toppen af listen over de mest populære kager i Danmark finder vi: Banankagen. Bananen er godt nok ikke dansk, men kagen er både svampet og sød - og ganske nem at lave.
I øvrigt kan en banankage altid forsvares med ordene: "Mine bananer var blevet bløde, så det var bedre end at smide dem ud."
Det er ikke overraskende, at vi finder chokoladekagen så højt på listen som en 2. plads.
Chokoladekagen findes i et utal af variationer og er faktisk ganske ofte uden egentlig chokolade, men med kakaopulver.
Det gælder også i denne version, som indeholder olie og derfor holder sig godt fugtig.
3. Gulerodskage
Grøntsager i kage?? Jo, det fungerer faktisk ganske upåklageligt, og kagen skulle angiveligt være opfundet i Texas i sidste århundrede. Baggrunden skulle være at skabe en sundere kage.
Den bedste gulerodskage får du, hvis du smører et godt lag frosting på kagen, og så går en del af det sunde ved kagen altså af.
Drømmekagen (fra Brovst) er slet ikke fra Brovst, men faktisk fra Klokkerholm i Vendsyssel, og navnet har Amo fundet på.
Den oprindelige opskrift stammer fra Marie Nielsen Højgård, og resten af historien kan du læse her.
Med en svampet bund og en snasket top af kokos er drømmekagen en drøm af en kage for både store og små, og opskriften får du lige her.
6. Æblekage
Æblekage er et vidt (men godt) begreb. Der kan både laves gammeldags æblekage med kogte æbler, rasp og flødeskum, der kan laves æbletærte, der kan laves smuldrekage, og der kan laves klassisk æblekage.
Hvis man er rigtig vaks i efteråret, ordner man en masse sæsonfriske, danske æbler og lægger i fryseren. Så er det nemt at lave lækre æblekager hele vinteren.
Vi skal sørme langt ned på listen for at finde den fynske 'nationalkage', brunsvigeren. Måske en af de kager, der kan give mest krig på kniven, når den ikke bliver bagt, "som vi gør derhjemme."
En rigtig brunsviger sejler i snasket topping og er blød og svampet i dejen. Og så skal den spises samme dag, som den er bagt. Medmindre du vil lave romkugler/trøfler af resterne.