Frisk, krydret agurkesalat med æble
SALATER

Frisk, krydret agurkesalat med æble

En let, aromatisk salat, som passer fantastisk til alt indisk. En sommerlig salat, der med sin friskhed kan få dig gennem vinterens grå, kolde måneder. Opskriften er fra Camilla Skov's kogebog "lag på lag".
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Det skal du bruge:

1 agurk
1 æble (erstat med fersken eller nektarin om sommeren)
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander

Dressing:

1 korianderfrø , hele
1 salt
1 ingefær , fintrevet
0.5 hvidløg , fintrevet
1 lime , skal og saft
2 spsk. olivenolie
0.5 tsk. lys sirup
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Flæk agurken på langs, og fjern den våde midte med en teske, eller skær den væk med en kniv. Skær i halvmåneskiver, og kom op i en mellemstor skål. Skær æblet i tynde stave. Hak mynte og koriander helt fint. Tilsæt til agurkerne.
  2. 2
    Rist korianderfrøene på en tør pande ved middelhøj varme under omrøring. Stød helt fint i en morter sammen med saltet. Bland med de resterende ingredienser til dressingen. Bland med grøntsagerne, smag til, og servér.